Balesetek sora a havas kedden Hajdú-Biharban

Balesetek sora a havas kedden Hajdú-Biharban
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Szén-monoxid-mérgezés és árokba csúszott autók miatt riasztották az életmentőket.

A megyénkbeli tűzoltók keddje Haláp külterületén a 48-as számú főúton való segítségnyújtással indult.

Itt két személygépkocsi ütközött össze. A tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket. Az autókban összesen négy ember utazott, egyikük sem sérült meg.

Ezután a lánglovagokat Debrecenbe, a Kondoroskert utcába riasztották, ahol egy fóliasátorban egy ember rosszul lett, és a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók méréseket végeztek, amelyek a szén-monoxid rendkívül magas koncentrációját mutatták ki, ezért a gázcsonkot leválasztották a rendszerről és átszellőztették a sátrat.

folia

Fotó: katasztrófavédelem

A mentőszolgálat a bajba jutott férfi segítségére siető hét embert kórházba szállította, későbbi információk szerint ők is szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. A gázszolgáltató helyszínre hívott szakembere megállapította, hogy a tragédia szabálytalan gázbekötés következtében történt. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett.

Később árokba hajtott egy autó Debrecen közelében, a 35-ös számú főúton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói elvégezték az áramtalanítást. Az autó vezetője és utastársa nem könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyíradonyi tűzoltók szintén egy személygépkocsihoz vonultak, amely árokba hajtott Nyírábrányban, a Szabadság utcában. Ugyancsak a feszültségmentesítés volt a feladat. A mentők egy könnyű sérültet szállítottak a traumatológiára.

ny2

Fotó: katasztrófavédelem

Délután Hajdúdorogon, a Fehértói úton kétszáz négyzetméteres épület oldalfalában lévő ventilátor égett. A tűz átterjedt az épületre. A tűzoltók dugólétrán át egy vízsugárral oltották el azt.

Este Debrecenben, a Nádor utcában egy személygépkocsi az útról lesodródott és villanyoszlopnak ütközött. A tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították a járművet. Az abban utazó két ember megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A villanyoszlopban anyagi kár nem keletkezett.

A megyénkbeli mentők az elmúlt 24 órában 231 feladatot láttak el. A sajtószóvivő kiemelt néhány esetet: Reggel 9 órakor a Hajdúszováti úton az ebesi bekötőnél egy betegszállító cég autója árokba csúszott. Három könnyű sérültet szállítottak kórházba a mentők. Alig egy óra múlva a 471-es főúton a Sándor fogadónál lévő buszmegállónál egy autós elsodort egy idős férfit; egy könnyű sérültet láttak és vittek kórházba. Kedden 23 órakor Debrecenben a Dózsa György utcán egy autós oszlopnak ütközött, egy könnyű sérült szorult ellátásra.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül kettő súlyos és egy könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, akik közül négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egy főt körözés alapján. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, köztük hét főt bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

HBN


Debrecen - A 78 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett Debrecen külterületén. Egy 30 éves nő autózott kedden délelőtt a 471-es főúton Hajdúsámson felől Debrecen irányába. A sofőr a 7. kilométerszelvényhez érve elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, megcsúszott, és elsodort egy gyalog...

Debrecen - Rosszullét miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat egy Kondoroskert utcai háznál lévő fóliasátorhoz. Még az egységek kiérkezése előtt kihoztak egy embert a sátorból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt. Február 27-én 10 óra körül érkezett a bejele...