Balesetek Hajdú -Biharban

Múlt héten 6 anyagi káros, 7 könnyű és 4 súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Debrecenben.

Debrecen, Csárda utcán, járdán haladó gyalogossal érintőlegesen ütközött egy szintén ott haladó kerékpáros. Az ütközés következtében a gyalogos elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A kerékpáros megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

 Debrecen, Bethlen és Mester utcák kereszteződésében, a késő esti órákban kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak nem adott elsőbbséget egy gépkocsivezető. Az ütközés következtében a gyalogos az úttesten elesett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 Elsőbbségadás elmulasztása miatt ütközött két személygépkocsi az Epreskert és Gázvezeték utcák kereszteződésében. A balesetben, a vétlen autóban utazó két kisgyermek könnyű sérüléseket szenvedett.

 Debrecen, István utca 10. szám előtt, forgalmi okból várakozó gépkocsinak ütközött egy figyelmetlen söfőr, gépjárműjével. Az okozó gépkocsiban ülő két személy szintén könnyű sérüléseket szenvedett.

 Debrecen, Derék és Vincellér utcák kereszteződésében, a Derék utcai szervizútról érkező személygépkocsi vezetője a kihelyezett elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva hajtott be, emiatt összeütközött a neki jobbról, a végállomás felől érkező helyi járatú autóbusszal. A baleset során az okozó jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

 Debrecen, Vécsey-Gizella-Galamb-Szabó Kálmán utcák kereszteződésében két tehergépkocsi ütközött. A Gizella utcáról érkező tehergépjármű vezetője figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett “Állj! Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblát, minek következtében összeütközött a védett úton haladó tehergépkocsival. A vétlen jármű vezetője 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Debrecen, Pesti u. 2. szám előtt forgalmi okból álló gépkocsinak ütközött a mögötte haladó jármű figyelmetlen vezetője. A vétlen autó utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

 Debrecen, Gizella és Rigó utcák kereszteződésében az elsőbbségadás elmulasztása miatt szintén összeütközött két személy gépkocsi. Az okozó jármű vezetője és a vele utazó 3 éves gyermeke könnyebb sérülést szenvedett. A gyermek biztonsági rendszert használták.

 Vezető ok a baleseteknél az elsőbbség adás elmulasztása, illetve a figyelmetlenség, és volt olyan járművezető, aki nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét.