Balesetek és egy tűz a vasárnapi mérleg

Akt.:
Balesetek és egy tűz a vasárnapi mérleg
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Gázpalackrobbanás és mérgező gáz veszélye is ott rejlett a lángoló tamásipusztai hodályban. Ügyeleti hírek.

A megyében szolgálatban lévő mentők, a rendőrök és a tűzoltók is segédkeztek a vasárnap délutáni baleset helyszínén. Hajdúnánás közelében a 3501-es számú úton egy személyautó lesodródott és az árokban a tetején állt meg. Egy súlyos és egy könnyű sérüléseket szenvedő személyt szállítottak kórházba.

Ahogyan arról a sajtóreferens beszámolt, a mentőknek ezután súlyosabb balesetnél nem kellett ténykedniük, az elmúlt 24 órában 146 feladatuk volt így is.

A tűzoltókat tegnap kora este egy Derecskéhez közel eső útszakaszhoz riasztották. Egy nyerges vontató az út menti padkára hajtott, majd megsüllyedt, így forgalmi akadályt képezett. A katasztrófavédelem munkatársai a szabadították ki a járművet.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap éjfél előtt hívták a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat, Nyíradony-Tamásipusztába, ahol egy hodályként használt épület tetőszerkezete lángolt.

ht544

Fotó: katasztrófavédelem

Négyezer kisbálás szalmabála és a hodály mögött álló munkagép is kigyulladt. A debreceni, hajdúszoboszlói, szakolyi, nyíradonyi és a hajdúnánási tűzoltók vonultak a helyszínre; összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a tüzet. A hodályból egy gázpalackot is ki kellett hozni, illetve egyéb olyan gyúlékony anyag égett, amelyektől veszélyes gázok szabadulhattak fel. Ezért a megyei katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre vonult, és a szakemberek méréseket végezték, melyek nem mutatták veszélyes gáz jelenlétét. Az eset során nem sérült meg senki.

HBN


Fotó: katasztrófavédelem
Nyíradony - Egy ötszáz négyzetméteres, libahodálynak használt épület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Nyíradony tamásipusztai településrészén. Állatok nem voltak az épületben, azonban az ott tárolt mintegy négyezer kisbálás szalma, valamint az épület mögött álló munkagép is teljes terjed...