Baleset Szolnoknál – Egy ember meghalt, öten súlyosan megsérültek

Akt.:
Szolnok, 2018. augusztus 3. Rendőrök helyszínelnek egy összetört személygépkocsinál a 4-es főút 95-ös kilométerénél, Szolnoknál, ahol két autó frontálisan összeütközött 2018. augusztus 3-án. A balesetben egy ember meghalt, öten súlyosan, illetve életveszélyesen megsérültek.
Szolnok, 2018. augusztus 3. Rendőrök helyszínelnek egy összetört személygépkocsinál a 4-es főút 95-ös kilométerénél, Szolnoknál, ahol két autó frontálisan összeütközött 2018. augusztus 3-án. A balesetben egy ember meghalt, öten súlyosan, illetve életveszélyesen megsérültek. - © MTI Fotó: Mészáros János
Szolnok – Egy ember meghalt, öten súlyosan, illetve életveszélyesen megsérültek péntek délelőtt Szolnoknál, a 4-es főút 95-ös kilométerénél, ahol két autó ütközött frontálisan – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a sérülteket mentőautó és két mentőhelikopter szállította kórházba.

Az elsődleges információk szerint egy személygépkocsi több gépjármű előzésébe kezdett, de az előzést nem tudta időben befejezni és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival – közölte a szóvivő.

szolnok2Rendőrök helyszínelnek összetört személygépkocsiknál a 4-es főút 95-ös kilométerénél, Szolnoknál, ahol két autó frontálisan összeütközött 2018. augusztus 3-án | MTI Fotó: Mészáros János

A szabályosan haladó, külföldi rendszámú autóban egy öttagú család utazott. A sofőr a helyszínen meghalt, a család többi tagja – köztük három gyermek – súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett – mondta. Hozzátette, az előzést befejezni nem tudó, a járműben egyedül utazó sofőr súlyos sérülést szenvedett.

A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a főutat, mindkét irányból Tószeg irányába terelték el a járműveket – közölte a sajtószóvivő.

– MTI –