Baleset-megelőzés Fülöp-Bánházán

Volt KRESZ-teszt, ügyességi verseny, de a részegséget szimuláló szemüveget is kipróbálhatták az érdeklődők
Volt KRESZ-teszt, ügyességi verseny, de a részegséget szimuláló szemüveget is kipróbálhatták az érdeklődők - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Fülöp-Bánháza – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai baleset-megelőzési programokat tartottak a Fülöp-Bánházán megrendezett városi napon.


A megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága 2014. július 6-án az érdeklődők részére színes balesetmegelőzési programokat biztosított a rendezvényen.

A balesetmegelőzés jegyében telt a nap | Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság A balesetmegelőzés jegyében telt a nap | Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ©

A kilátogatók KRESZ-teszt kitöltésével mérhették fel és szükség esetén frissíthették tudásukat, továbbá kerékpáros ügyességi pálya is várta a kicsiket és nagyokat. Nagy sikere volt a bemutatott motoros szimulátornak, valamint a részegséget szimuláló szemüvegeknek is, amelyekkel józan körülmények között ismerkedhettek az ittas vezetés káros hatásaival.

A program keretében a résztvevők tájékoztatást kaptak a közlekedési szabályok aktuális módosításiról is.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –