Baleset lett a meggondolatlan manőverből a 42-esen: simán elhajtott a szabálytalanul előző kamionos

Hajdú-Bihar – Leszorított az útról egy autóst, de nem állt meg segíteni. A berettyóújfalui rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy lengyel férfival szemben.

Egy külföldi férfi február 1-jén délután 2 óra körül kamionjával a 42-es főúton tartott Mezőpeterd felől Berettyóújfalu irányába. A főút 44. kilométerszelvényében a sofőr az “Előzni tilos!” tábla ellenére megelőzte az előtte haladó személygépkocsit. A manőver után a sofőr úgy tért vissza a sávjába, hogy a megelőzött gépkocsi mellett még nem haladt el teljes mértékben, ezért annak nekiütközött, de megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A kamion sofőrje nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a tehergépkocsi vezetőjét és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a lengyel férfit. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a napokban befejezte az 52 éves férfival szemben folytatott nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –