Baleset és kukoricatűz dolgoztatta meg a tűzoltókat

Akt.:
Baleset és kukoricatűz dolgoztatta meg a tűzoltókat
© Illusztráció: Matey István, archív
Hajdúnánás, Kismarja – Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi Hajdúnánáson a Rétisas utcában – közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Rácz Máté.

A mentőszolgálat ügyeletesétől úgy tudjuk, a baleset hajnali fél 5 után néhány perccel történt. Az autóban öten utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek. A helyi hivatásos tűzoltók is helyszínre siettek, akik feszültségmentesítették a járművet. Ezt leszámítva nyugodtan telt az éjjel a mentősöknél.

A tűzoltóknak viszont akadt dolguk, miután az éjjel Kismarján, a Nagyváradi utcában kigyulladt százötven kévényi kukoricacsutka. A tűz eloltásán a berettyóújfalui hivatásos, illetve a létavértesi önkormányzati tűzoltók dolgoztak egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A tűz egy lakóingatlant is veszélyeztetett, ám arra végül nem terjedt át. Egy órára befejezték a tűzoltók az oltási munkálatokat – közölte Rácz Máté szóvivő.

HBN


Baleseteknél intézkedtek

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőröknek öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén kellett intézkedniük, melyekből egy súlyos, míg négy könnyű sérüléssel végződött. Az állomány hat személyt fogott el, akik közül kettőt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre kilenc esetben volt szükség. – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.
hirdetés