Baleset és két tűz a keddi napon

Baleset és két tűz a keddi napon
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A Püspökladánynál történt karambol mellett két tűzesethez is riasztották kedden a tűzoltókat. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Két hektár területen a száraz aljnövényzet kapott lángra tegnap délután Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. A tűz a közeli lakóházat veszélyeztette. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, míg a debreceni tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Anyagi kár nem keletkezett.

Egy lakóház kályhájánál tűz ütött ki tegnap délután Debrecenben, a Pac tanyán. A debreceni hivatásos tűzoltók az épületből egy gázpalackot kihoztak, eközben kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, de anyagi kár keletkezett. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy vizsgáltassa felül az elektromos vezetéket, amely a lángoktól egy szakaszon megsérült.

Püspökladány közelében a 42-es számú főúton egy személygépkocsi az út menti vizesárokba borult hétfőn délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy ott tartózkodó ember a kimentette a sérültet az autóból, majd megkezdte az újraélesztését. A mentőszolgálat a sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállította. A tűzoltók az autót csörlő segítségével kihúzták az árokból. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott – tájékoztatott a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

HBN


Fotó: Matey István
Püspökladány - Vizesárokba hajtott egy személyautó a Püspökladány és Sárrétudvari közötti úton. A műszaki mentést végző püspökladányi hivatásos tűzoltók egy embert kimentettek a járműből, majd átadták őt a mentőknek. Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták - tá...

Árokba csapódott egy autós Püspökladánynál
Püspökladány - A Püspökladány külterületén történt keddi balesetben súlyosan megsérült nőnek egy arra közlekedő férfi segített: azonnal megkezdte az újraélesztést, és folytatta, amíg a mentők oda nem értek. A rendőrségre március 13-án 15 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a 4212-es számú ú...