Baleset ért egy kisrepülőgépet Budaörsön

Akt.:
Budaörs, 2015. november 23. Ultrakönnyû kisrepülõgép, amely felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptéren 2015. november 23-án. Az autogyro (rotorlapáttal mûködõ forgószárnyas jármû) két utasát kórházba vitték.
Budaörs, 2015. november 23. Ultrakönnyû kisrepülõgép, amely felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptéren 2015. november 23-án. Az autogyro (rotorlapáttal mûködõ forgószárnyas jármû) két utasát kórházba vitték. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budaörs – Felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptérre egy ultrakönnyű kisrepülőgép hétfőn, nem sokkal dél után. A mentők arról tájékoztattak, hogy a repülőben ülő két embert súlyos sérülésekkel, illetve azok gyanújával kórházba vitték. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálja az eset körülményeit.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a kisgép épphogy feszállt, amikor ismeretlen okból a fűre csapódott. Utóbb kiderült, hogy a járműben két 50 év körüli férfi ült. A műszaki mentéshez a törökbálinti tűzoltókat riasztották – tette hozzá a szóvivő.

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött. A benne ülők megsérültek, a járműben többféle kár keletkezett. A KBSZ szakemberei még helyszínelnek, a baleset okainak feltárására vizsgálat indult – fűzte hozzá Bajkó Erika.

Zalavári Borbála, a mentők sajtóügyeletese azt közölte, hogy az egyik férfi eltörte a bokáját, és belső sérülései is lehetnek. Társa zúzódásokat szenvedett, de mivel fájlalta a mellkasát, nála is feltételezhetőek belső sérülések. Mindkettőjüket az ügyeletes traumatológiára vitték.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés