Figyelmetlen volt a román sofőr, négyen sérültek súlyosan a decemberi balesetben

Akt.:
Figyelmetlen volt a román sofőr, négyen sérültek súlyosan a decemberi balesetben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A vétlen gépkocsi sofőrje és három utasa súlyos sérülést szenvedett a decemberi, Gizella utcán történt karambolban. A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást.

A debreceni rendőrök közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy román állampolgárral szemben.

A vizsgálat adatai szerint tavaly december 26-án 8 óra 20 perc körül a gyanúsított egy Volkswagennel haladt a Gizella utcán, a Diószegi út felől a Rigó utca felé. A 32 éves férfi a Rigó utca kereszteződésébe úgy ért be, hogy figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nekiütközött egy, a Puzdra utca felől közlekedő gépkocsinak.

ba2

Fotó: police.hu

Az ütközés hatására mindkét autó lesodródott az útról, és egy kerítésnek csapódott. A vétlen gépkocsit vezető férfi és három utasa súlyos sérülést szenvedtek. A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy ezt az útszakaszt nem ismerte, figyelmetlen volt, nem vette észre a közúti jelzőtáblát, és amikor meglátta a Fordot, már nem tudott korrigálni.

ba3

Fotó: police.hu

A rendőrség a román állampolgárral szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –