Baleset a Kossuth utcán: az egyik figyelmetlen volt, a másik ittas

Baleset a Kossuth utcán: az egyik figyelmetlen volt, a másik ittas
© Fotó: police.hu
Debrecen – Befejeződött a nyomozás azzal a nővel szemben, aki a gyanú szerint nem biztosított elsőbbséget egy Opelnek, amellyel összeütközött a Kossuth utcán. A helyszínen kiderült, hogy a vétlen jármű sofőrje ittas állapotban vezetett.

A karambol 2017. április 16-án 3 óra akörül történt. A nő a Piac utca felőli irányból közlekedett a Kossuth utcán, amikor a Klapeida utcai kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az őt elsőbbségadásra kötelező jelzőtáblát, majd összeütközött egy fehér színű, Opel típusú személyautóval.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A baleset következtében mindkét jármű vezetője, valamint a nő által vezetett autó egyik utasa könnyű sérüléseket, míg másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyszínen mindkét sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely a vétlen jármű vezetőjével szemben pozitív eredményt mutatott. A rendőrök a 31 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A Debreceni Rendőrkapitányság a 25 éves román nővel szemben közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– police.hu –