Balázs Panni ötödik lett az Európa-bajnokságon

Balázs Panni ötödik lett az Európa-bajnokságon
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Dániában, Roskildéban rendezték meg a 2017. évi Shinkyokushin karate Európa-bajnokságot. Harmincnégy ország versenyzői vívták ki az indulás jogát erre a nem mindennapi szervezésű kontinensviadalra, a debreceni színeket Balázs Panni képviselte. A Shogun Team versenyzője bő egy éves felkészülést követően léphetett tatamira Dániában.

– Az Eb-t megelőzően szinte minden versenyen elindultunk a megfelelő versenyrutin megszerzése érdekében. Panni az összes viadalon dobogón végzett 2016-ban, s ezzel a teljesítményével stabil tagjává vált a magyar válogatottnak. Heti hat-hét tréninggel, edzőtáborokkal, nemzetközi versenyekkel készültünk a megmérettetésre, mely mérföldkő volt Panni életében. A formagyakorlat versenyszámban 17 versenyző közül az ötödik helyet szerezte meg bolgár és lengyel lányokat mérkőzve. Küzdelemben egy ukrán lányt gyomorra ütött le, végül csak a későbbi győztes lengyel tudta megállítani – számolt be Sensei Rácz Csaba vezetőedző.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanulója már a következő megmérettetésekre készül, ebben a félévben még a svájci bajnokságon és több nemzetközi versenyen is indul, majd nyáron remélhetőleg sikeres övvizsgát tesz.

HBN