Balázs Fecó is fellépett a sárrétudvari adventen

Balázs Fecó is fellépett a sárrétudvari adventen
© Fotó: Magánarchívum
Sárrétudvari – Az ünnephez közeledve ismét ünnepi fénybe burkolózott a település.

A karácsonyt megelőző négy hét az év egyik legmeghittebb időszaka. A Millenniumi Emlékpark díszfénybe öltözött és helység lakói felállították a betlehemi jászlat is. Minden adventi hétvégén színes programmal, kirakodó vásárral várják a rendezők a község lakosait. Az ünnepi hangulatot tovább fokozza a karácsonyi vásárban a friss kolbász, tepertő, mézeskalács és forralt bor illata. Az első két gyertyagyújtásának a Millenniumi Emlékpark adott helyett. Az első adventi gyertyát Kiss Tibor polgármester gyújtotta meg, megnyitotta a rendezvénysorozatot és köszöntötte a jelenlévőket. A harmadik adventi hétvégén a református templomban ünnepi koncerten vehettek részt az érdeklődők. A közel négyszáz vendég a lelkészi áhítat után Balázs Fecó, Liszt Ferenc díjas énekes-zenész műsorát hallhatta.

December 19-én, a negyedik gyertya meggyújtásának a közösségi színtér ad helyett. A színpadon a község oktatási intézményeinek gyermekei, tanulói, civil szervezetei segítenek feleleveníteni a karácsonyi ünnepkör hagyományait.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés