Bálázógép, kuka és kenyérpirító is lángolt hétfőn Hajdú-Biharban

Akt.:
Bálázógép, kuka és kenyérpirító is lángolt hétfőn Hajdú-Biharban
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Egy hajdúhadházi balesetben összesen négyen sérültek meg, a debreceni Serház utcában pedig faággal gyűlt meg a tűzoltók baja. Ügyeleti hírek.

Kuka kapott lángra tegnap hajnalban Debrecenben, a Szent Anna utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy közel tizenhárom méter magas fa egyik ága hasadt le, majd fennakadt a fa lombkoronáján tegnap reggel Debrecenben a Serház utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül, motoros láncfűrésszel távolították el a közúti forgalmat is veszélyeztető növényrészt.

Nagy értékű körbálázó gép lángolt teljes terjedelmében hétfőn délelőtt Bakonszegen, a Lénai utca végében. A jármű vezetője a szerelvényt leválasztotta a vontatóról, így arra nem terjedt át a tűz. A meggyulladt bálákat az út menti árokba gurította. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévő férfi a tüzet két porral oltó készülékkel próbálta megfékezni, majd a berettyóújfalui és a szeghalomi hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

bgFotó: katasztrófavédelem

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Hajdúhadházon, a Csokonai utcában. A két járműben összesen öten utaztak, akik közül a balesetben négyen megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. A hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a debreceni hivatásos tűzoltók a helyszínen elvégezték a sérült járművek feszültségmentesítését, majd a kifolyt hűtőfolyadékot is felitatták. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

kv2Fotó: katasztrófavédelem

Kenyérpirító kapott lángra tegnap délután Hajdúszoboszlón, a Major utca egyik társasházi lakásában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül bejutottak az ingatlanba, majd egy vödör vízzel eloltották a tüzet. A tűzoltók ezt követően átszellőztetették a lakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdú-Bihar - Dombostanyán és a Perem utcán is oltani kellett, másik két helyen kidőlt, valamint kettéhasadt fák okoztak gondot. Lángra kapott a száraz fű mintegy ötszáz négyzetméteren vasárnap reggel Debrecenben, a Dombostanyán. A tűz átterjedt egy fóliasátorra is. A debreceni hivatásos tűzoltók...