Bálatűznél és sérült gázcsőnél intézkedtek a hajdú-bihari tűzoltók

Akt.:
Bálatűznél és sérült gázcsőnél intézkedtek a hajdú-bihari tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Ebesen három embert kellett kitelepíteni, miután megsérült egy földgázszállító cső. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Ebes külterületén talajművelési munkálatok közben megsérült egy földgázszállító acélcső. A gázvezeték tulajdonosa elzárta, a tűzoltók három embert a közeli épületből kitelepítettek. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseinek eredménye metán gázkoncentrációt nem mutatott ki, így a gázszivárgás megszüntetése után mindhárman visszatérhetett a lakóházba.

Váncsodon is a lánglovagok ténykedésére volt szükség: 200 kukorica körbála gyulladt meg a Bíró dűlőben. A tűz keletkezési oka öngyulladás volt. Senki sem sérült, ám nagyobb anyagi kár keletkezett.

Ahogyan sérülések nélkül megúszták a Hosszúpályi, Arany János utcai családi ház lakói is azt a szerda délutáni tűzesetet, mely során az ingatlan 80 négyzetméteres pincéjében vegyes tüzelésű kazán mellett a tüzelőanyag gyulladt meg.

Korábban Tiszacsegén, a Zátony utcában, egy lakóház egyik szobájában a cserépkályha melletti műanyagzsákban lévő ruha kapott lángra. A cserépkályha és a villamos vezeték is megsérült, ezért a tűzoltók felhívták az ott élők figyelmét, hogy az eszközöket ne használják mielőtt nem vizsgáltatják át.

Verekedés az udvarban

A rend őrei egy 37 éves nőt és egy 32 éves férfit állítottak elő Debrecenben tegnap, mert igazoltatásukkor kiderült: elfogatóparancs van érvényben ellenük. Intézkedtek egy Kossuth utcai ház belső udvarán is, ahol egy 45 és egy 59 éves férfi verekedett össze. A fiatalabbik súlyos testi sértés kísérletének gyanújáért, az idősebbik garázdaság miatt felel majd.

Egy debreceni egészségügyi intézmény jelzésére, a belvárosban találtak rá arra a 72 éves nőre, aki alig öt órával korábban távozott engedély nélkül a kórházból, s mint azt a bejelentők mondták, térben és időben nem jól tájékozódik. A mentők visszaszállították.

A mentőket ezzel együtt 178 alkalommal riasztották. Például a Nagyerdei körút és Pallagi út kereszteződéséhez is 14 óra 17 perckor. Két személyautó ütközött össze, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

HBN


Debrecen-Józsa - Biciklijét toló nőt és két gyereket ért baleset egy józsai kereszteződésben. Az egyik kiskorú súlyosan megsérült. Szerda reggel fél nyolc körül a Felsőjózsai utcán autózott egy férfi. Az Alkotás utca kereszteződésénél balra kanyarodott, és járműve elejével nekiütközött egy kerékp...