Balatoni gasztrokalauzzal jelentkezett a Magyar Konyha

Akt.:
Budapest – A Balaton és a Velencei-tó legjobb éttermeit, bisztróit, fogadóit, borászatait gyűjti egybe a Magyar Konyha magazin Balaton 2016 – 336 hely nem csak ínyenceknek című gasztronómiai útikalauza.

Nem ez a Magyar Konyha első, Balatonról szóló kiadványa – idézte fel az MTI-nek a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett arra, hogy már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek.

A kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket – előzetes kutatómunka után – a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, melyik helyek milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak, de a rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitva tartásokat is feltűntetik.

A cél az volt, hogy gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adjanak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba – mondta el Dulka Ágnes.

Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.

A zsebkönyv 2013 óta minden esztendőben frissült, idén azonban a szerzők ismét végigjárták az összes térség új és régi vendéglátóhelyeit egyaránt. A másik újdonság, hogy bekerült a Velencei-tó és Székesfehérvár térsége is, így a kiadvány már nyolc régiót tartalmaz.

A Laky Zoltán és Madary Orsolya által szerkesztett útikalauz a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt vásárolható meg.

– MTI –








hirdetés