Bakuban is legyőzte nagy riválisa Varga Miklóst

Bakuban is legyőzte nagy riválisa Varga Miklóst
© Fotó: harangiboxing.hu
Baku – Idén harmadszor csapott össze Sofiane Oumiha és Varga Miklós, a Harangi Imre SE 60 kilós öklözője nemzetközi viadalon, és sajnos harmadszor is a gall fiút látták jobbnak a pontozók. A mai (június 23.) találkozón már az érem volt a tét az I. Európa Játékokon, de – bár Varga remekelt a találkozó középső szakaszában – a medáliát nem a mi fiunk nyakába akasztják.

Európa Játékok, Baku

2015. június 23., 60 kg (a legjobb 4 közé jutásért)

Varga Miklós (HUN) – Sofiane Oumiha (FRA) 0-3

Első menet:

A mérkőzést a tévében követhettük nyomon. Az első menetben Varga egészen jól, agilisan bunyózott, ám főleg a menet második felében a francia jóval több ütést indított. Bár az ellenfél nem mindig talált, a szándék, az irányítás az ő javára billentette a mérleg nyelvét a pontozóknál (két bíró Oumihát, egy Mikit látta jobbnak, vagyis még bárhogy alakulhatott volna a meccs ezek után). Ugyanakkor elmondható, hogy a HISE klasszisa még úgy is simán partiban volt ellenfelével.

Második menet:

A második menet kiválóan indult számunkra, majd később is Varga irányította a találkozó menetét. Sajnos azonban túl sok ütést szedett össze, (a gall srác csak úgy belevágott a levegőbe, Miki meg benyelte azokat). Ezzel együtt is kimondottan szép találatokat tudhatott magáénak Varga, aki – vélhetően Máté Attila edző utasítására – jobban ráment a franciára, így a másik bunyós kevésbé tudta kihasználni hosszabb végtagjait. Aztán a menet végén meglepődve vettük tudomásul, hogy a pontozók ezt a menetet is Oumihának adták (sőt, itt még megosztott pontozás sem volt).

Harmadik menet:

A harmadik menetben Mikinek valami nagy-nagy csodát kellett volna véghezvinnie, hiszen az ellenfél már elvitte az előző két menetet. Nehéz lett volna megfordítani a csatát, holott (ezt csak mi tesszük hozzá) a régi fajta pontozás szerint erre több sansz lett volna… Miki ment előre, talált is nem egyszer, de az egyre magabiztosabb Oumiha majdnem mindig visszatalált, s csak arra kellett figyelnie, nehogy beleszaladjon egy KO-ba vagy TKO-ba. Nem is tette meg ezt a szívességet Oumiha, akiről vélhetően nem most hallottunk utoljára, hiszen igen jó bunyóst ismerhettünk meg benne.

Sajnos Varga Miklósnak nem sikerült legyűrnie a gall bokszolót.Elmondható, hogy nagy skalp lett volna Oumiha legyőzése, s bár Mikinek lehetett volna esélye, a korábbi belgrádi, majd a litvániai tornához hasonlóan megint a francia nyert.

Közel volt az érem, de Bakuból medália nélkül tér haza mind Ungvári István, mind Varga Miklós. Reméljük, hogy legközelebb átlépik azt a bizonyos küszöböt a srácok!

Hajrá, HISE és magyar boksz!

– harangiboxing.hu –


Európa Játékok – Ungvári István nem jutott négy közé
Az ökölvívók 49 kg-os súlycsoportjában szereplő Ungvári István kikapott hétfőn a negyeddöntőben a bakui Európa Játékokon.


Európa Játékok – Varga Miklós és Nagy Bianka kikapott a negyeddöntőben
Mindkét a keddi negyeddöntőkben érdekelt magyar bokszoló vereséget szenvedett a bakui Európa Játékokon, azaz Nagy Bianka és Varga Miklós is lemaradt a dobogóról.