OTP Bank Liga

2020.06.24. 19:37

Cseppet sem unalmas meccsen van túl a Loki, övék a győzelem – fotókkal, videóval

Egy rendkívül pörgős mérkőzés utolsó perceiben szerzett góllal győzött a debreceni gárda.

Fotó: Kovács Péter

Az OTP Bank Liga harminckettedik fordulójában a Mezőkövesd fogadta a Debreceni VSC csapatát. Mind a két csapatnak nagyon fontos volt a pontok gyűjtése, hiszen a Loki a bennmaradásért küzd, a Mezőkövesd pedig a dobogó alsó fokára szeretne odaérni. Kondás Elemér kénytelen volt változtatni a kapuban, hiszen Kosickyt a Diósgyőr elleni meccs után utólag eltiltották.

Fotó: Kovács Péter

Szerencsétlen ütközés

A Kövesd kék-sárgában a DVSC pedig teljesen fehérben kezdte a meccset. A mérkőzés elején két debrceni ütközött össze, Kundrákot és Szécsit is ápolni kellett, de mind a kettejük folytatni tudta a játékot. Többet volt a labda első negyed órában a hazaiaknál, de különösebben veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A tizenhatodik percben egy középre ívelést követően a hálóba fejelt egy kövesdi támadó, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Varga Kevin lőtt jó huszonkét méterről de a Szappanos hárított. A huszonkettedik minutumban Kundráktól kapott egy jó passzt Adeniji, aki az oldalhálót találta el.

Meg nem adott gól

A játékrész felénél a már szokásos ivószünet alkalmával fújhattak egyet a játékosok. Nem sokkal később Ferenczi beadásából lőtt a hálóba Szécsi, de Ferenczi már lesen kapta a labdát, így a bíró érvénytelenítette ezt a találatot is. A harminchatodik percben Bereczki állt be a Debrecennél Szécsi helyett, aki a korábbi ütközés miatt nem tudta folytatni a játékot. Nem sokkal később Zivzivadze kapott egy kiugratást, de a próbálkozást Nagy Sándor bravúrral védett. A félidőre 0-0-ás döntetlennel vonultak le a csapatok.

Fotó: Kovács Péter

Lesgól és kapufa

A szünetben Kundrákot és Szécsit is kórházba szállították az ütközésüket követően. Kundrák Norbert úgy játszotta végig az első félidőt, hogy a szünetben nem nagyon emlékezett a fejsérülését követően történtekre, Bényei vette át a helyét.

Fotó: Kovács Péter

A második játékrész tizedik percében megint a Kövesd zörgette meg a hálót, de ezúttal sem adta meg a játékvezető, mert lesállást jelzett az asszisztens. Néhány perccel később Ferenczi középre adott labdáját Varga átlépte, a hosszú oldalon érkező Bényei kapásból lőtt, de a labda a kapufáról kifelé vágódott. A hatvannegyedik percben a Szécsi helyett érkező Bereczkit és Adenijit hozta le Kondás Elemér, helyükre Trujics és Garba érkeztek. A frissen beállt Garba kapott egy jó indítást, de lövése fölé vágódott.

Kiszenvedett győzelem

Az ivószünet alkalmával a hazaiaknál Cseri állt be Nagy Dániel helyére. Az utolsó negyed óra kezdetekor még mindig gól nélküli döntetlen volt a mérkőzés állása. A hetvenhetedik percben Trujics indult meg a szélen, de rossz átadását megszerezték a kövesdi védők. Nem sokkal később Kusnyír indult meg a pálya közepén, de kiugratása éppen rövid volt Garbának. Megélénkült a találkozó, a hazaiak előtt adódott lehetőség, de a lövés levágódott a debreceni védelemről. Sorban jöttek a Mezőkövesd támadásai, de a kaput nem tudták eltalálni a borsodiak. Zivzivadze három ember között fordult kapura, de lövése centikkel ment mellé. A nyolcvannyolcadik percben 25 méterről végzett el Tőzsér szabadrúgást, de nem sokkal elkerülte a kaput. Egy perccel később Varga beadásából a csereként beállt Garba fejelt közelről a kapuba. Megszerezte a vezetést a Loki. A hosszabbításban a gólszerző helyett Barna Szabolcs érkezett, hogy a vendégek megerősítsék a védelmüket. Az összecsapás végéig még próbálkozott a Kövesd, de már nem tudtak egyenlíteni. Rendkívül fontos három pontot gyűjtött be a Loki, így az utolsó forduló előtt saját kezében van a csapat sorsa.

Bakos Attila

Mesterszemmel

Kuttor Attila: Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez. Olyan nyomás nehezedik ránk, amivel a mi kis csapatunk nem tud megbirkózni. Szereztünk egy szabályos gólt, kaptunk egy lesgólt. Minket az hajt, hogy amit leteszünk a pályára teljesítményt, azért kapjuk meg a jutalmat. A játékosok kitették a lelküket, szívüket. Szabálytalan góllal borzalmas veszíteni.

Kondás Elemér: Nagyon fontos három pontot szereztünk. A hétvégén a DVTK ellen léptünk egy lépcsőfokot, itt megtettük a másodikat, a Paks ellen pedig a harmadikat kell meglépni. Gratulálok a játékosoknak, hajtottak, küzdöttek egymásért is. A lehető legjobbkor vittük be a találatot, amire a hazaiaknak már nem volt idejük válaszolni. Köszönet a szurkolóknak a buzdításért!

OTP Bank Liga, 32. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0-1 (0-0)

Vezette: Andó-Szabó

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye – Meszhi, Karnyickij – Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) – Zivzivadze

DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) – Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

Gól: Garba (89.)

Sárga lap: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában