Helyi közélet

2008.09.10. 13:02

Indokoltnak tartja a Rákóczi utcai fasor kivágását?

<p>Nagy Tamara Judit szerint vannak öregebb fák is, mint a Rákóczi utcaiak. – Azok tényleg balesetveszélyesek lehetnek, de ezek egészségesnek tűnnek.</p>

Ha nem lennének, elviselhetetlen lenne nyáron a hőség – mondta. – Számomra nem elfogadható indok, hogy a csúszós levelek miatt vágják ki az egészséges fákat – válaszolta Ulics Barabara, s kérdezte: korábban nem okoztak-e gondot a falevelek.

Mészárosné Szabó Erzsébet elszomorítónak tartja, hogy újabb fákat akarnak kivágni a belvárosban. Úgy fogalmazott: inkább takarítani és gondozni kellene őket, nem pedig kivágni.

– Nem tartom helyesnek ezt a döntést. Fokozatosan kellene megújítani a belvárosi fasorokat, nem pedig egy év alatt mindet „kiirtani” – véleményezte a fakivágások tervét Szalai István.

– Csak azt kell eltávolítani, ami valóban rossz – mondta Besenyődi Beatrix – Ha új fákat ültetnek, akkor pedig figyeljenek majd rájuk, mert korábban is kitörték a fiatal cserjéket – figyelmeztetett.

– Halálos vétek a fákat kivágni – háborodott fel Kakuk István, akinek üzlete már hosszú évek óta a Rákóczi utcán van. – Így is kevés a zöld a városban, s ez a néhány fa már alig bírja felfogni ezt a rengeteg port, füstöt – mondta.

  • Félfamentes város
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában