„Ez a Juventus sohasem adja fel”

Akt.:
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon - © Fotó: Franco Romano/NurPhoto
Torino – A keddi BL-meccsen hazai oldalon egy atombiztos védelem néz farkasszemet a katalánok MSN triójával.

Megkezdődnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének küzdelmei, kedden egy igazi csemege, a két korábbi BEK/BL-győztes alakulat, a Juventus és a Barcelona feszül egymásnak 20 óra 45 perctől Torinóban.

Legyenek nagyon óvatosak!

Mint ismert, a katalánok az előző körben 0–4-es hátrányból jutottak tovább a PSG ellen, miután Barcelonában 6–1-re nyertek. A Juve korábbi világbajnok kapusát, a legendás Dino Zoffot azonban nem nyűgözte le a Barca feltámadása a nyolcaddöntőben, az egykori szövetségi kapitány óva intette a katalán csapatot a Juventus elleni negyeddöntőtől.

„Nagyszerű párosítás, azt mondanám a spanyoloknak, hogy legyenek nagyon óvatosak. Ez a Juventus sohasem adja fel. Továbbjuthat-e az olasz együttes? Még szép! – mondta az AS lapnak Dino Zoff. – Nem voltam lenyűgözve a Barcelona fordításától, még ha a média rendkívül fel is kapta azt. Persze, nem túl gyakori egy ekkora feltámadás, de a PSG túl érzelmes volt, nem tetszett a Camp Nouban mutatott játéka” – mondta a hetvenöt esztendős Zoff.

A Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar trió fantasztikus a pályán, kétségkívül két fe­nomén… és egy fél. Nehéz lesz a Juventusnak megállítania őket, de képes rá, hiszen az egyik legjobb védelme van a Bajnokok Ligájában

– zárta gondolatait az idős cerberus, aki 40 évesen, 4 hónaposan és 13 naposan a valaha volt legidősebb világbajnok lett 1982-ben, Spanyolországban.

Míg az olaszok magabiztosan vezetik hazájuk pontvadászatát, és a legutóbbi fordulóban is nyertek 2–0-ra a Chievo ellen, addig a Barcelona a második helyen állva rendkívül kínosan szerepelt a hétvégén, az FCB váratlan vereséget szenvedett a Malaga vendégeként.

A keddi ütközet érdekességét többek között a hazaiak betonvédelmének (Lichsteiner–Bonucci–Chiellini–Asamoah) és a katalánok szupersztárokból álló (Messi–Suárez–Neymar) csatársorának harca szolgáltathatja majd. Ugyanakkor a torinói gárdában is vannak jócskán olyan veszélyes támadók – elég csak Dybalára, Mandzukicra vagy a gólkirályjelölt Higuainra gondolnunk –, akik bármikor megkavarhatják a Barca mostanában sokat bizonytalankodó hátsó alakzatát.

HBN–TN


Bajnokok Ligája – A szerdai program

A keddi nyitány után szerdán müncheni és madridi mérkőzéssel folytatódik a negyeddöntő a labdarúgó Bajnokok Ligájában.