Bajnokok a debreceni junior frizbisek

A képen balról jobbra állnak: Sárosi Dominik, Almási Bálint, Kálmánchelyi Bence, Korompai Hunor. A képen balról jobbra térdelnek: Kertész Márk, Gombos Nóra, Oláh Ágnes, Arany Tamás.
A képen balról jobbra állnak: Sárosi Dominik, Almási Bálint, Kálmánchelyi Bence, Korompai Hunor. A képen balról jobbra térdelnek: Kertész Márk, Gombos Nóra, Oláh Ágnes, Arany Tamás. - © Fotó: DFSE
Budapest, Debrecen – A Debreceni Frizbi Sportegyesület U17-es csapata megnyerte az idei ultimate frizbi országos bajnokságot.

A korosztályos csapatok országos bajnokságára június 16-án Budapesten került sor. A verseny négy korosztályban zajlott, és az U17-esek között a DFSE ifjoncai bizonyultak a legjobbnak.

„Mindegyik mérkőzésünk nagyon szorosan alakult, kétszer is hirtelenhalálban sikerült csak felülmúlni az ellenfelet – mondta el Almási Bálint, a csapat egyik meghatározó játékosa. – Óriási volt átélni, ahogy a csapat a veszettnek tűnő helyzetekben is fel tudott állni. Azt hiszem, leginkább ezzel a küzdeni tudással érdemeltük ki a bajnoki címet.”

A csapat több tagjának is ez volt az idei harmadik érmes helyezése, hiszen a debreceniek dobogóra állhattak az áprilisi junior liga végén Bécsben, és a májusi Diákolimpia döntőjén Budapesten. A következő megmérettetésre szeptemberig kell várni a fiataloknak.

– Debreceni Frizbi Sportegyesület –