Bajnokká avatták a férfi kézilabdázókat Debrecenben

Bajnokká avatták a férfi kézilabdázókat Debrecenben
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Hivatalosan is köszöntötték az első helyezést elért DEAC-ot az NB II észak-keleti csoportjában, miután utolsó mérkőzését is megnyerte az egyetemi csapat. Taroltak közben Oroszlányban a férfi kosarasok, így két év után újra bajnoki döntőt játszhatnak.

A szezon utolsó mérkőzésén a DEAC felnőtt férfi kézilabdásai a Hajdúböszörmény csapatát fogadták hazai pályán. A debreceniek az őszi találkozón nagy csatában kerekedtek felül az ellenfelükön, ezzel megszerezve a két pontot. Bár az idei bajnokság már rég eldőlt, a cél most is a győzelem volt, ami össze is jött nekik.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A mérkőzést követően tartották az ünnepélyes bajnokavatást és az éremátadást, ekkor köszöntötték hivatalosan az első helyezést elért a DEAC-ot az NB II felnőtt észak-keleti csoportjában. Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető megköszönte a csapat egész éves munkáját. Jávor András rektori főtanácsadó, a DEAC társadalmi elnöke gratulációjában kiemelte, hogy a szakosztály történetében először jutott egyetemi csapat ilyen magas bajnoki osztályba. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kézilabda sportág is bekerülhetett a kiemelt egyetemi sportok közé – tette hozzá.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Bács Zoltán kancellár is méltatta a csapatot, az edzőket, elismerve komoly sportszakmai munkájukat, mellyel nagy dicsőséget szereztek a Debreceni Egyetemnek, és egyúttal bejelentette, hogy a következő szezonban a csapat hazai mérkőzéseinek a Sporttudományi Oktató Központ Sportcsarnoka ad otthont – ez az egyetem ajándéka a kiemelkedő sportteljesítményért.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A köszöntés után Bács Zoltán és Jávor András átadták a Magyar Kézilabda Szövetség aranyérmeit, majd az esemény közös vacsorával zárult.

DEAC – Hajdúböszörményi TE 30-20

– Debreceni Egyetem –