Bajnoki bronzérmes lett a DEAC

Bajnoki bronzérmes lett a DEAC
© Fotó: Kiss Annamarie, archív
Debrecen – A Debrecen végül nem bírt a fináléba jutó ferencvárosiakkal.

Az optimista várakozások voltak túlsúlyban a Debreceni Jégcsarnok lelátóján vasárnap, a negyedik DEAC–FTC elődöntő meccs előtt, annak ellenére, hogy az előző három meccset a Fradi nyerte, és már csak egy győzelemre volt a bajnoki finálétól.

Kemény hokival indult

Csakúgy, mint az előző estén, nagy iramú, kemény hokival indult a találkozó. Nyomott a vendégcsapat, az egyetemisták nehezen tudtak helyzetbe kerülni a rendkívül agresszíven védekező FTC ellenében, így a zöld-fehérek megúszták komolyabb vészhelyzet nélkül. Az első periódusban 9–28-at mutatott a kapura lövési statisztika, a játékrész azonban döntetlennel zárult.

A 2. harmad elején letámadott a vendégcsapat, Walls maradt egyedül a kapu közelében és nem hibázott (0–1). A válasz nem késett sokáig, 24.06-nál Berta passzával Kulesov tört ki nagy lendülettel és éles szögből kiegyenlített (1–1). Az etap második felében Behalt kiállították, az FTC pedig kihasználta az emberelőnyt, a gólt közvetlen közelről Karmeniemi szerezte (1–2). Tovább támadott a vendégegyüttes, Hetényi Zotán japus azonban meccsben tartotta a csapatát. Az utolsó percben viszont sajnos már ő is tehetetlen volt: a szabadon hagyott Walls lőtte be a zöldek harmadik gólját (1–3).

A harmadik játékrészben 44.59-nél Switzer értékesített egy kipattanót, amivel a lényegi kérdések el is dőltek, a hátralévő időszak már nem igazán a jégkorongról szólt, hanem a bunyóról (1–4).

David Musial, DEAC-tréner így látta: „Az első mérkőzésünkön azért nem ment jól, mert a Gyergyó ellen a hetedik meccsen voltunk túl, így fizikálisan fáradni kezdtünk. A második összecsapáson már sokkal jobban játszottunk, de a következő két meccsre is rányomta a bélyegét az, hogy nagyon sok sérültünk lett az idény végére.”


A tények

DEAC–FTC-TELEKOM 1–4 (0–0, 1–3, 0–1)

Debrecen, 650 néző. V: Németh, Kincses, Soltész, Muzsik

DEAC: HETÉNYI Z, Kovács B., Vincze P. Z. – Hetényi P., Markov – Antal A., Behal
Izacky, Novotny, Turcotte – Berta (1), Hári, KULESOV 1 – Kozma F., Molnár D., Silló – Márton, Rácz, Salló B.

FTC: ARANY, Jászai (1), Perrier – Hegyi, Sarcia – Kärmaniemi 1, RANTANEN (2) – Boros, Pozsár
NAGY G. (4), Pavuk (1), WALLS 2 – Switzer 1, Tóth A., Tóth Richárd – Farkas L., Roczanov, Tóth G. – Dósa, Rafaj, Hardi.

Kiállítások: 38 perc + 20 perc fegyelmi (Novotny és Izacky), Antal végleges (verekedésért), illetve 15 perc. Kapura lövések: 29–75

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot az FTC nyerte meg 4–0-ra.


Debrecen - Az alap- és középszakaszgyőztes Ferencváros söpréssel jutott döntőbe a jégkorong Erste Ligában, miután vasárnap 4-1-re győzött a Debrecen vendégeként. A zöld-fehérek hazai pályán kedden 7-2-re, szerdán 5-2 nyertek, majd szombaton - immár Debrecenben - 3-0-s sikert ünnepelhettek. ...