Bajnok az Eötvös DSE!

Bajnok az Eötvös DSE!
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Vasárnap a hatodik tornát rendezték meg a megyei felnőtt férfi röplabda bajnokságban.

Úgy, mint az előző tornákon, most is mind a négy csapat összemérte erejét és ügyességét minden ellenfelével. Az előző öt torna eredményei után két kérdés maradt az utolsó körre: Tud-e az Eötvös DSE három mérkőzésből egyet nyerni az aranyérem eléréséhez? Ki szerzi meg a harmadik helyet?

Az első kérdésre hamar kiderült a válasz, az első mérkőzésen az Eötvös DSE imponáló játékkal legyőzte a HRSE csapatát. A második találkozón a Berettyóújfalui Arany János Gimnázium viszonylag simán verte az Ebest. A harmadik összecsapás azért volt érdekes, mert bár az Eötvös DSE már bajnokként lépett pályára, a Berettyóújfaluval a bajnokság során végig izgalmas derbiket játszottak. Ez most se volt másként, az Eötvös DSE a döntő szettben győzött. A következő játék a bronzérem szempontjából volt fontos, ezen az Ebes játszmaveszteség nélkül múlta felül a HRSE csapatát. Ezután az Eötvös DSE könnyed játékkal győzött az Ebes ellen, majd a Berettyóújfalu izgalmas csatában múlta felül a HRSE gárdáját.


A 2016/2017. évi férfi felnőtt megyei bajnokság végeredménye:

1. Eötvös DSE 33 pont (28:8-as játszmaarány)
2. Arany János Gimnázium, Berettyóújfalu 30 pont (25:19)
3. Ebesi Sportbarátok 22 pont (14:28)
4. HRSE 20 pont (13:28)

A bajnokcsapat tagjai: Gyula Zoltán, Lakatos Attila, Iberhalt László, Orbán Attila, Pénzes Norbert, Papp Gergő, Pilka Gábor, Radócz Sándor, Szombathy András, Vásár Zoltán. (Az Eötvös DSE 20 éves fennállása alatt most először nyertek a férfiak megyei felnőtt bajnokságot.)