Bajnai: szóra kell bírni Magyarország 20. századi történelmét

A miniszterelnök szerint az utolsó órában van az ország ahhoz, hogy hitelesen és tisztességesen feltárja a 20. század történelmét, ellenkező esetben a szélsőséges hazugságok, az aljas félrebeszélések és a félinformációk uralkodnak el – jelentette ki Bajnai Gordon csütörtökön az Emlékpontok elnevezésű projekt újabb szakaszának beindításakor Budapesten.

Az Emlékpontok című audiovizuális adatgyűjtés célja a társadalmi emlékezet megőrzése, a tanulói kompetenciák fejlesztése és mindezt történelmi interjúk elkészítésével próbálják elérni. A programgazdák olyan emberekkel meséltetnek a 20. századi Magyarországon történtekről, akik maguk is megélték az eseményeket. Az összegyűjtött anyagből tananyag is készül. Az ennek az oktatásához szükséges metódus képzését csütörtökön kedzik el a pedagógusok számára – hangzott el a sajtótájákoztatón.

Bajnai Gordon az eseményen Magyarország jövőjére nézve meghatározónak nevezte a programot. Szerinte a pedagógusok a tananyag segítségével megértethetik a diákokkal azok nagyszüleinek, dédszüleinek életét.

– Független Hírügynökség –