Bajnai: A Fidesznek tisztáznia kell magát Kubatov-ügyben

“Egy parlamenti, kormányzásra készülő demokratikus pártnak megnyugtató válaszokat kell adnia ezekre a súlyos vádakra” – mondta Bajnai Gordon a Független Hírügynökségnek a Kubatov-üggyel kapcsolatban pénteken.

A miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy ilyen súlyos vádak esetében egy demokratikus párt mindenképpen és azonnal tisztázza magát. El kell mondani a választóknak, hogy pontosan mi történt – tette hozzá a kormányfő.

A kormányfő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került, titokban készített hangfelvételeken Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a tavalyi pécsi, időközi választással kapcsolatban arról beszélt, hogy a Fidesznek pontos nyilvántartása van a szimpatizánsokról és a más pártokra szavazókról. Az MSZP és az Országos Választási Bizottság a két megjelent hangfelvétel ügyében feljelentéseket tett, az adatvédelmi biztos pedig vizsgálatot indított. A Fidesz közleményt adott ki, amelyben az MSZP és a Jobbik közös lejárató-kampányának nevezte a Kubatov-ügyet. A párt közleménye nem tért ki arra, hogy a hangfelvételeken valóban Kubatov Gábor hallható-e.

Bajnai Gordon a Független Hírügynökségnek úgy fogalmazott: “a magyar demokrácia akkor működik jól, ha mindenki biztos lehet abban, hogy név nélkül adhatja le szavazatát, és nem tartják nyilván a szimpátiáját, azt más célból és indokkal nem használják fel.”

– Független Hírügynökség –