Bagoly jelenti…

A belügyminisztérium törvényt módosítana annak érdekében, hogy kötelezővé tehessék az újságoknak is a titkosszolgák foglalkoztatását. Petneházi Attila jegyzete.

Alapvetően arról szól a javaslat, hogy kiemelten fontos kormányzati szervekhez beülhessenek (nyilván fedésben) a titkosszolgálatok. Csakhogy a felsorolásban benne van, hogy kötelezni lehetne a tartalomszolgáltatókat, tehát az újságokat, a tévéket, az internetes portálokat is arra, hogy ha a nemzetbiztonsági érdek ezt kívánja, akkor felvegyék dolgozni a nemzetbiztonsági szolgálat újságírónak álcázott munkatársát. Igaz, a Pintér Sándor belügyminiszter által jegyzett módosításba bele van írva, hogy csak hozzáértő, az „alkalmazási feltételeknek egyébként megfelelő” embert küldhetnek. Persze, tudom, hogy Magyarországon a focihoz és az újságíráshoz mindenki ért, de ezt az ügyet mégsem szeretném egy idétlen poénnal elütni. Ugyanis még emlékszem arra a pillanatra, amikor a rendszerváltást követően a gondnokkal felnyittattam a szerkesztőségi szobám falába rejtett széfet, ahonnan jelentések kerültek elő. „Kolléga” bizalmas jelentései kollégákról. Nem hiszem, hogy van ma olyan épeszű politikus, aki ezt az időt kívánná vissza.

– Petneházi Attila –


Petneházi Attila a Hajdú-bihari Napló újságírója.
0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés