Baggio Buzánszky Jenővel is “találkozott”

Baggio Buzánszky Jenővel is “találkozott”
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az aranylabdás világsztár a Debreceni Futball Egyetemre érkezett Debrecenbe.

Nem mindennapi vendége van a cívisvárosnak kedden és szerdán: az 56-szoros, Aranylabda-győztes, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, Roberto Baggio. Az 51 éves világsztár a vizit első napján megtekintette a Debreceni Labdarúgó Akadémiát, ahol találkozott többek között a Loki szakmai stábjával is elcsevegett, majd beiktatott egy látogatást a Nagyerdei Stadionba is, és nagyon tetszett neki az impozáns létesítmény.

Az egykori klasszis támadó ezután betért a DVSC Ajándékboltba is, ahol az üzletvezető, Bernáth Csaba egy Baggio névvel ellátott Loki-mezt ajándékozott neki.

Koszorút helyezett el

Baggio egyébként azért érkezett Debrecenbe, hogy tőle és munkatársaitól eltanulhassák a magyar edzők a Debreceni Futball Egyetemen, melynek ezúttal a DESOK-csarnok adott otthont, a FuNino-módszert. Az “edzők edzője”, Horst Wein által kidolgozott edzésmódszert már a világ 31 országában alkalmazzák, 15 ezer edzőt képeztek eddig az FC Barcelonától a kolumbiai Sante Féig. A FuNino a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos oktatókönyve, egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére, a tavaly elhunyt Horst Wein hitvallását alapul véve, miszerint:

A jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.”

A Debreceni Futballegyetem keretében március 13-án és 14-én a program első két modulját, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatják el a résztvevők.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFotó: Molnár Péter

Baggio kedden délután részt vett a DESOK-ban a Futball Egyetem mostani kurzusának megnyitóján, előtte pedig dr. Szilvássy Zoltán rektor és dr. Bács Zoltán kancellár társaságában megkoszorúzta a csarnok előtt Buzánszky Jenő szobrát.

HBN


Debrecen - Minden idők egyik legnépszerűbb olasz labdarúgója, Roberto Baggio március 13-án és 14-én a Debreceni Egyetemen tart továbbképzést a FuNino módszer alapján. Kedden a DVSC-hez is ellátogatott. A Juventus, az AC Milan és az Internazionale egykori játékosa, az Aranylabdás támadó kedden kil...