BAGE Karácsony, ahol teljesültek a kívánságok

BAGE Karácsony, ahol teljesültek a kívánságok
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete szombaton tartotta szokásos karácsonyi ünnepségét, immár a volt állami gondozottak közreműködésével. Ez azt jelenti, hogy az egykori állami gondozottak is ajándékokkal lepték meg a kicsiket, csakúgy, mint a támogatók, akik névre szóló kívánságokat is teljesítettek. Buzás Lajos, a BAGE elnöke örömét fejezte ki, hogy olyan támogatókat sikerült találni, akik komolyan gondolják a gyermekálmokat.

Balogh Barnabás, a Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója, a Karitatív Testület Tiszteletbeli elnöke úgy mondta, sok álom teljesült az ünnepen, amelyet megelőzően a hit és a remény érzése munkálkodott bennünk. Bízik abban, hogy az ünnepen a szeretet érzéséből is mindenkinek jut majd.

Az eseményen került sor a csokigyűjtő akció során összegyűlt csomagok, valamint a Református Szeretetszolgálat-Debreceni Karitatív Testület szárazélelmiszer- adományainak,és Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány cipődoboz-ajándékainak átadására.

Fotó: Matey István

Nagy Zsolt, a Cívis Szociális Étkeztetési Központ vezetője is elhalmozta a gyerekeket, hiszen még a fővárosból is érkeztek ajándékok.

S mit jelentettek a gyermekálmok? A BAGE támogatók segítségével ötven gyermeknek teljesítette az álmát. Volt, aki ezüst fülbevalóra, sminkkészletre, rollerre vágyott, de egy kisfiú karácsonyfát és díszeket kért. A Debreceni Jéghoki OB1 csapatának a „dobj egy macit” programon összegyűlt játékait is kiosztották.

HBN