Bábok, babák – kiállítás a Csapókertben

Bábok, babák - kiállítás a Csapókertben
Bábok, babák - kiállítás a Csapókertben - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – „Bábok, babák…” címmel Zöld Katalin báb- és textiljáték- készítő alkotásaiból nyílik kiállítás március 7-én (pénteken) 17 órakor a DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.).

Köszöntőt mond: Jámbor Ferenc önkormányzati képviselő.

Megnyitja: Papp Sándorné Terebessy Ildikó, a Bokréta Foltvarró Kör vezetője. Közreműködik: Demeter Júlia (8 éves).

Zöld Katalin a Csapókertben született, és most is itt él. A nagymama Singer – varrógépén hatéves korában kezdett el varrni, amelyhez hatalmas vargabetű után tért vissza. Öt éve végzett a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában textiljáték-készítőként. Alkotott bábokat a Veszprémi Bábszínháznak; egyéni megrendelésekre babákat, plüssállatokat varr. Kézműves foglalkozásokat tart óvodásoknak, iskolásoknak; szabás-varrás és foltvarró tanfolyamot felnőttek számára. A győri Országos Baba- és Mackókészítési Versenyen a Kis Áron Magyar Játéktársaság különdíját szerezte meg és 3. helyezést ért el.

Több civil szervezet tagja: Bokréta Foltvarró Kör, Csapókerti Baráti Kör Egyesület, Csapókerti Közművelődési Egyesület, Csapókerti Szomszédsági Önkéntesek Csoportja, Bababarátok Egyesülete (Győr), Kis Áron Magyar Játéktársaság, KreDenc.

Jelentősebb kiállításai: Városi Könyvtár Csapókerti és Újkerti Fiókkönyvtárai (önálló bemutatkozások), Geszterédi Könyvtár (a Bokréta Foltvarró Kör tagjaként).

Március 28-án (pénteken) 16.00–18.00 között, a kiállítás zárásaként a Katica Foltvarró Műhely (Zöld Katalin) megosztja műhelytitkait az érdeklődőkkel közös varrás keretében. (Előzetes jelentkezés szükséges: személyesen a kiállításon vagy telefonon az 52/541-321-es és az 52/411-016-es telefonszámon. A részvétel ingyenes.) A kiállítás március 28-ig tekinthető meg hétköznapokon 14.00–19.00 között.

– Debreceni Művelődési Központ –