Babakocsiba pakolták a lopott fát

Debrecen – A debreceni körzeti megbízottak elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást két helyi lakossal szemben.

A rendőrök 2016. február 21-én 18 óra 15 perckor Debrecen-Bánk területén járőröztek, ahol a Derecske-Kálló csatorna melletti földúton észrevettek két gyanúsan viselkedő férfit, akik közül az egyik a rendőrautót látva otthagyott több kivágott fát és elindult az ellenkező irányba. A helyi körzeti megbízottak az út mellett észrevettek egy babakocsit is, amelyben kivágott fenyőfa volt. A rendőrök igazoltatták a 18 éves A. Istvánt és a 27 éves D. Róbertet, akik többször ellentmondásba keveredtek a kivágott fenyőfával kapcsolatban, majd elismerték, hogy azt egy közeli óvoda területről kézifűrésszel kivágták, majd feldarabolták. A körzeti megbízottak a helyi lakosokat elfogták, a fát és a fűrészt pedig lefoglalták. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított A. Istvánt és D. Róbertet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés