HAON - PR cikk

2012.08.29. 08:23

Nissan Qashqai repítette Berki Krisztiánt a londoni aranyig

<strong><strong>Aranyérmes tornászunk valóban megbecsüli az autóját, amit a Nissan Hovány és a hazai importőr bocsátott a rendelkezésére. Azt mondja, hogy Londonban a szerettein kívül az autója hiányzott neki a legjobban. Az ötkarikás játékok utáni életéről és igazán szeretett Qashqai-áról beszélgettünk a rendkívül szimpatikus bajnokkal.</strong>

Aranyérmes tornászunk valóban megbecsüli az autóját, amit a Nissan Hovány és a hazai importőr bocsátott a rendelkezésére. Azt mondja, hogy Londonban a szerettein kívül az autója hiányzott neki a legjobban. Az ötkarikás játékok utáni életéről és igazán szeretett Qashqai-áról beszélgettünk a rendkívül szimpatikus bajnokkal.

Üdvözöllek Krisztián, hogy érzed magad itthon? Azt nem kérdezem, hogy mit csinálsz, hiszen látom, hogy szétszed a média…

Szia, üdvözlök én is mindenkit! Nos, szerencsére nem csak a sajtó, hanem a civilek, a magyar emberek, a szurkolók is – mindenki szeretne közelebb kerülni hozzám, és odajönni akár csak egy kézfogásra. Nagyon-nagyon érzem az emberek szeretetét, ami hozzásegít, hogy a következő négy évet is fel tudjam építeni.

Mennyivel többen gratulálnak most a londoni arany, mint mondjuk a korábbi sikereid után?

Sokkal többen… Számokban nem tudom érzékeltetni, de akárhová megyek, minden második ember odajön hozzám és gratulálni szeretne. Ebből sejtem, hogy valóban sokan nézték az olimpiát, és sok embernek szereztünk nagy örömet.

Sokan emlékezhetnek még arra, hogy a Nissan Hoványtól és a Nissan magyarországi vezérképviseletétől kaptál egy Qashqait. Akkor öröm tükröződött az arcodon, kitartott ez a lelkesedés mostanáig?

Természetesen kitartott, és ha valami hiányzott nekem Londonban – nyilván a szeretteimen kívül – akkor az az autóm volt, ez a nagyon jó Qashqai. Alig vártam már, hogy hazajöjjek és beülhessek, hiszen valamiért lételemem a sebesség és a vezetés.

Amikor a születésnapodon megkaptad az autót, a felkészülés közepén jártál. Volt időd egyáltalán kiélvezni ezt a lehetőséget?

Szerintem maximálisan volt időm, hiszen szinte a fél életemet kocsiban töltöm, a többit meg a tornateremben. Nagyon jó érzés, hogy reggel, amikor felkelek, egy ilyen szuper autó fogad lent, amiben tényleg, még a dugóban is élvezet ülni.

Milyen tulajdonságait szereted a legjobban a Qashqainak?

Leginkább az lepett meg, hogy miközben az 1.6-os, 130 lóerős dízel rakéta tempót diktál a Qashqainak, emellett mindössze 5-6 literes a fogyasztása – ami itt a városban óriási dolog. A másik nagyon jó tulajdonsága, hogy akkora hely van belül, amekkorát egy tökéletes családi autótól elvárhatunk.

Neked, mint sportolónak  miben jelent segítség egy gépkocsi világmárka támogatása?

Leginkább abban, hogy nem kell saját magamnak autót vásárolnom és költenem rá, hiszen a Nissan Hovány mindent felvállalt ezzel kapcsolatban. Nekem annyi a dolgom, hogy tankoljak és járjak vele nap mint nap. Az összes többi feladat őket terheli. S az is sokat számít, hogy ilyen autóval sokkal jobban indul a napom, ez pedig segíti, hogy jobb teljesítményt nyújtsak.

Most hogy hazajöttél, nyilván több szabadidőd van. Voltatok valahol, mentek valahová a Qashqai-jal?

A leghosszabb utam a Qashqai-jal Parndorf volt (Ausztria – a szerk.), még az olimpia előtt a párommal kimentünk sétálni és nézelődni a kinti üzletekben. Most pedig egyelőre a leghosszabb táv az a Balaton lesz, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk, illetve a tervek szerint meglátogatjuk majd a vidéki rokonokat is.

Milyen sikerek felé gurul veled tovább a Qashqai?

Most már van benne egy Európa-bajnoki aranyérem, egy olimpiai aranyérem, jövőre szeretnék még beletenni egy vb-aranyat, és akkor az autó is elmondhatja magáról: hogy amit alattam el lehetett érni, azt mind elérte…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!