Baba-mama találkozó az anyatej világnapján

Baba-mama találkozó az anyatej világnapján
Nyíracsád – Augusztus 1-jén délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a művelődési ház klubterme Nyíracsádon. Aki benézett, s látta a hatalmas szőnyegen játszadozó, kúszó-mászó, totyogó apróságokat, azt hihette, bölcsődébe tévedt.

Pedig a babák, valamint a kismamák és az édesanyák Grézné Fekete Erzsébet védőnő szervezésében az anyatej világnapja alkalmából gyűltek össze egy játékos, mégis ünnepi és kicsit szakmai délelőttre. A babák mit sem törődtek a felnőttekkel, örültek egymásnak és a sok színes lufinak, az anyukák azonban örömmel hallgatták a védőnő köszöntését, majd dr. Nagy János polgármester szavait. – Az anyatej világnapja olyan, mintha a második anyák napja lenne. Az ünnepség célja kettős: hangsúlyozni az anyatej jelentőségét, valamint kifejezni a tiszteletet azok előtt a nők előtt, akik vállalják a szoptatás örömeit és a vele járó nehézségeket is. Mindezzel hozzájárulnak az élet továbbadásához is – fogalmazott a polgármester, aki erőt és türelmet kívánt minden jelenlévő kismamának és édesanyának.

Szoptatás és beszédfejlődés

Ezt követően Szabó Mariann az édesanyákról énekelt, Kedves Györgyné Zilahi Enikő pedig a magzati lét titkairól olvasott fel egy elgondolkodtató történetet. Az anyukák kitüntetett figyelemmel hallgatták Kabályné Pazonyi Erika logopédus előadását arról, hogy milyen fontos szerepe van a szoptatásnak a beszéd kialakulásában. A felmerülő kérdésekre adott válaszok után babák és mamák, egészséges finomságokat kóstolhattak, a nagyobbak a családról rajzoltak, a legapróbbak pedig a támogatók által felajánlott ajándékok közül választottak maguknak kedvükre valót.

HBN – KZE | Kedves Zilahi Enikő