Büntetik a debreceni gazdikat

Büntetik a debreceni gazdikat
Büntetik a debreceni gazdikat
Aki a virágot szereti, na meg ugye az állatot, az rossz ember nem lehet. Mégis kaphatnak büntetést a gazdik. Évente 80- 100 helyszíni bírságot szabnak ki illetve szabálysértési feljelentést kezdeményeznek városunkban a Debreceni Közterület Felügyelet munkatársai- tudtuk meg a Tőzsér Gyulától a szervezet hatósági osztályvezetőjétől.

Leginkább a lakótelepeken a reggeli és az esti órákban jellemző, hogy szájkosár vagy póráz nélkül sétáltatják az ebtulajdonosok kutyájukat.

3000-20000 forint közötti helyszíni bírság szabható ki

A 2004 óta érvényben lévő rendelet alapján- hasonlóan az ország többi nagyvárosához- 3000-20000 forint közötti helyszíni bírság szabható ki, melynek mértéke attól is függ, milyen fajtájú ebünk. Minél veszélyesebbnek ítélik ugyanis kedvencünket, azzal arányosan növekszik az okozható sérülések súlyossága, így annál többet fizethetünk a szabályok be nem tartása miatt- közölte Tőzsér Gyula.
A közterületfelügyelő megítélése szerint szabálysértési feljelentést is tehet, mely alapján a kiszabható bírság akár a 30000  Ft-ot is elérheti.

Debrecenben egyébként nincs kijelölt kutyafuttató– bár már többször került szóba a városvezetésnél, hogy helyet kerítenek rá. Amíg azonban erről nem születik döntés, addig aki nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy hatalmas kertjében engedheti szabadon szőrös kedvencét, annak a szabályok szerint kötelező mindig pórázon vezetnie közterületen kutyáját.