Börtön a híres plasztikai sebész megszemélyesítőjének

Két hónap börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai orvost Dubai-ban, aki a sztárok híres kozmetikai sebészének, Steven Hoppingnak adta ki magát, és így hajtott végre műtéteket az emirátusban – közölték helyi lapok csütörtökön.

Steven Moos egy hónapot kapott azért, mert dokumentumokat hamisított, további egy hónapot pedig azért, mert engedély nélkül praktizált.

A 40 éves orvost az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is körözi, kábítószer-kereskedelem, illetve “élet és egészség elleni” bűncselekmények miatt – írta az Abu-Dhabiban kiadott The National című angol nyelvű lap. Az újság ugyanakkor hozzáteszi: a férfit büntetése letöltése után nem biztos, hogy kiadják az Egyesült Államoknak, mert két páciens polgári eljárást indított a kontármunkát végző Moos ellen. A lap fényképet is közöl egy nőről, akinek nem sikerült a szájfeltöltése.

Az imposztort egyébként Steven Hopping egyik ismerőse buktatta le, aki elküldte az álorvos névjegykártyáját a celeb-sebésznek. Moos 2008 óta volt rajta az Interpol körözési listáján. Egyszer már le is tartóztatták az Egyesült Arab Emirátusokban, de miután az amerikaiak nem foglalkoztak ügyével, elengedték. Most épp primitív körülmények között végzett zsírleszívást saját villájában, amikor elfogták. A hatóságok szerint sok nő tisztában lehetett azzal, hogy a férfi egy csaló, ám mégis elmentek hozzá, mert alacsony áron hirdette a műtéteket.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából