B. Nagy László: "Nem szállt fel Szeged arra a vonatra, aminek az a neve, hogy változás."

Most csak annyit tudok, hogy nem sikerült és az én olvasatomban, nagyon nem sikerült.

Azt, hogy miért nem, nem tudom, ezt majd a következő hetekben fogják a kampányszakértők elemezni. Pillanatnyilag a helyzet, amit el is fogadtam, hogy győzött Botka László Szegeden és ő lesz Szeged polgármestere – ezt mondta a Független Hírügynökségnek B. Nagy László, aki vereségét személyes kudarcként élte meg.

A Fidesz polgármester-jelöltje azt mondta, Szeged közgyűlésében nem tervezi, hogy munkát vállal, úgy érzi, ahhoz most kevés a motivációja és őt nem is erre kérték fel, hanem polgármesternek, amiben alul maradt. Ennek ellenére országgyűlési képviselőként Szegedet támogatja majd és mindent el fog követni, hogy Szegednek jobb legyen és hogy polgári úton tudjon haladni.

B. Nagy azt mondta, személyes kudarcként éli meg a vereséget, mert egy ilyen helyzetben, ahogy fogalmazott: senki nem lehet mértékletes önmagával szemben. Azokkal szemben tartozik elszámolással, akik mögötte álltak, a sok embernek, akik rá szavaztak és akik a kampányában dolgoztak.

B. Nagy László azt mondta “nem szállt fel Szeged arra a vonatra, aminek az a neve, hogy változás és ez a változás nehogy elmenjen Szeged mellett, mert az a szegedieknek lesz rossz.” Hozzátette: nagyon reméli, hogy szegedi országgyűlési képviselőként ezt a hibát majd tompítani tudja.

A szegediek érdekében bízik abban, hogy egy működőképes önkormányzata lesz a városnak. Gazdasági szakemberként azért nem vesz részt a közgyűlésben, mert az, ami a programja része volt és a választók akarataival egyezett, ahhoz kellene erő is, hogy véghez lehessen vinni. Úgy fogalmazott, nem akar elszigetelődni a Fidesz-KDNP-s képviselőktől, hanem a háttérből tanácsokkal segíti majd munkájukat.

Kérdésünkre elmondta, a sajtón keresztül gratulál Botka Lászlónak, mert nem tudta megszerezni a telefonszámát.

– Független Hírügynökség –