Azt ígérte a betegnek, hogy a gyógyulás érdekében beszél az égiekkel

Debrecen – A vádindítvány szerint pénzbüntetéssel sújtaná a Debreceni Járási Ügyészség azt a férfit, aki több százezer forintot csalt ki egy sértettől kuruzslással.

A vádirat szerint a többféle tartós betegséggel küzdő sértett még 2010-ben egy barátnőjén keresztül, telefonon került kapcsolatba a se orvosi, se természetgyógyász végzettséggel nem rendelkező mezőkovácsházi férfivel. A beszélgetés alkalmával a „doktor” megállapította, hogy a sértett egyik testrészén átok van, s azt ígérte, a gyógyulás érdekében „beszél az égiekkel”. Ezen túlmenően különféle drogériákban kapható kenőcsöket javasolt. Egészen 2012 nyaráig adott telefonon tanácsokat, ennek során előfordult, hogy a sértett orvosi kezelésébe is beavatkozott (rábeszélte betegét arra, hogy kezelőorvosától kérje a részére beadandó injekció mennyiségét).

A közel 2 éves eljárásért a sértett postai úton összesen 320 ezer forintot fizetett. Mivel a vádlott mind végzettsége, mind szaktudása és képessége vonatkozásában tévedésbe ejtette a sértettet, az ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat.

HBN
hirdetés