Azt ígérik, júliusra rend lesz 2-es mentén

Azt ígérik: júliusra rend lesz 2-es mentén
Azt ígérik: júliusra rend lesz 2-es mentén - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – A jövő hónapban kezdik el az új villamosvonal környékének helyreállítását.

A 2-es villamos pályájának építését számos környező terület erősen megsínylette. A munkák során parkolókat, járdákat törtek össze, parkokat tapostak ki.

Mint arról beszámoltunk, a Honvéd és a Dózsa György utca találkozásánál, (a Vénkert felőli részen) aszfalttörmelékből még egy „kisebb dombot is kialakítottak”. A Kartács-Doberdó utcai szervizút parkolójának burkolatát mindkét oldalban felbontották. Az egyiket zúzott kővel, a másikat homokkal tömték be, de a mai napig nem kapott szilárd burkolatot. Így nagyobb esők idején a földes részen akkora a sár, hogy nem lehet az autókba úgy be- és kiszállni, hogy ne legyen az ember cipője sáros. De nem sokkal jobb a helyzet a belvárosban sem. A Péterfia-Hunyadi utcai kereszteződésben például mind a mai napig csak durva betonnal hozták helyre az összezúzott járdákat. A Péterfia utcai üres telek felőli sarkon két járdaszegély is van és nem egyértelmű, hogy most melyik a hivatalos, a gyalogosoknak melyiknél kell várakozni?

Márciustól júniusig

„A 2-es villamosvonal mentén az út- és járdafelújítási munkálatok 2013. novemberében kezdődtek meg és 2014. júniusának végéig fejeződnek be” – közölte kérdésünkre a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője. Mint Varga Lászlótól megtudtuk, aszfaltozást jelenleg azért nem lehet végezni, mert nem készül a kivitelezéshez szükséges melegaszfalt. Az aszfaltkeverő telepek várhatóan márciusban kezdik meg a termelést.

HBN-OCs