Bulvár, celeb

2008.05.09. 18:18

A féltékenység fajtái

<p>Féltékeny vagy? Ez egy teljesen természetes emberi vonás. A kérdés csak az, hogy mi az a határ, ami fölött már beteges! Most megtudhatod, mikor helyénvaló a féltékenység, mikor felesleges, és mikor beteges!</p>

A Jó

Alkalom adtán mindenkit hatalmába kerít a féltékenység! Ha szereted a párod és valaki egy kis flörtöléssel fenyegeti a boldogságodat, még szép, hogy felizzik benned a féltés! Naná, hogy egy jó adag felháborodással társítva!

Vagy egyszerűen csak rossz párt választottál! Ha ellentétesen mozogtok, mindig az ellenkezőjét akarjátok, mint a másik, akkor is természetes a féltékenység!

Létezik, hogy a féltékenység előre garantált, hiszen a másik okot ad rá! Ha folyamatosan játszik a tűzzel, még szép, hogy nyitva tartod a szemed!

A Rossz
Íme a titok, a különbség egészséges és abnormális féltékenység között. Beteges az, aki minden egyes partnerére ugyanolyan féltékeny! Ő az, aki még Teréz Anyát is megvádolja, hogy félre lépett, az árvaházból ide vezető úton!

Valójában ezek az emberek tisztában vannak vele, hogy gondjuk van. Ha a pillanat heve elmúlik, belátják, hogy meggondolatlanul vádaskodtak! De abban a néhány percben elvesztik minden valóságérzéküket.

A féltékenység ugyanis egy igazi érzelembomba! Elvesztik a kontrollt maguk felett, mert csak egy kérdés lebeg a szemük előtt: „Hűtlen volt hozzám a szerelmem?” A beteges féltékenyek torz lencsén nézik a világot! Ott is veszélyt szimatolnak, ahol abszolút tiszta a terep. Ez nagymértékben az önbecsülésükkel függ össze.

A Csúf

A túlzott féltékenység egy gusztustalan érzelmi megnyilvánulás! Nézzünk meg néhány szélsőséges esetet!

Egy harmincéves nőt rákkal kezeltek, és be kellett feküdnie a kórházba. Még így is tetszeni akart férjének, ezért vett néhány szép parókát. A férfi viszont dicséret helyett féltékenységi rohamot kapott, hogy a neje biztosan a kórházi ápolókkal flörtöl az új kiegészítőkben.

Egy férfi titokban mikrofonokkal szereltette fel a házukat, mert azt gyanította, hogy felesége viszonyt folytat valakivel, míg ő dolgozik. Mivel nem voltak a leggazdagabbak, az összes spórolt pénzük ráment az akcióra, ráadásul csak annyit tudott meg ennek segítségével, hogy a nő mosogatás közben a barátnőjével pletyizett.

Végül még egy bizarr példa: egy férfi még akkor is félrelépéssel vádolta feleségét, amíg az kiszállva az ágyból, három egész percet a fürdőszobában töltött!

Ha egy pár mindkét tagja ennyire elvakult, az kezelhető. Így legalább együtt maradnak otthon. Számukra a kanapén való videózás és borozás a legnagyobb veszélyforrás, hiszen egyéb nyilvános helyre nem teszik ki a lábukat. Bár néha még a tévében szereplő dekoratív hírolvasók is okot adhatnak a gyanakodásra…

És mi a legszomorúbb az egészben? Hogy a féltékenykedés nem véd meg a hűtlenségtől! Egyenesen fokozza az esélyét! Ha valaki sokszor hallja, hogy azt feltételezik, több vasat tart a tűzbe, felmerül a nagy kérdés: ha sikerülhetne, miért ne próbáljam ki! A másik nagy veszélye, hogy ha szeret is a párod, ezt hosszú távon nem lehet elviselni, el fog hagyni!

Forrás: iVillage/Netbulvár

  • Vadító fotókon Mendes Eva Mendes szétdobta lábait a Vogue-ban 2008.05.09.  
  • Annácska  balhéja  
  • Mit esznek a férfiak a nőn? 
  • Madonna nőt csókolt 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!