Azt hitte, valami rosszra készülnek a buszon utazó külföldiek

Akt.:
Azt hitte, valami rosszra készülnek a buszon utazó külföldiek
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Egy összefüggéstelenül beszélő, erősen zaklatott állapotú férfi azért hívta telefonon a rendőrség segélyhívószámát, mert állítása szerint a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő buszon gyanús, külföldi személyek vannak, és valamire készülnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi mobiltelefonjáról tett bejelentést 2015. február 5-én 12 óra 11 perckor a Miskolci Hívásfogadó Központba, mert a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő, körülbelül 20 perc múlva érkező autóbuszon nagyon gyanúsan viselkedő, valamire készülő, külföldi személyek vannak.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai a bejelentés fogadását követően valamennyi Debrecen és Hosszúpályi között közlekedő autóbuszt ellenőriztek – mivel a bejelentést tevő férfi nem mondta meg, hogy a busz hová érkezik –, annak érdekében, hogy megtalálják a bejelentőt, illetve az általa látott gyanús személyeket.

A rendőrök megállapították, hogy a hívás egy Debrecenben, a Vörösmarty utcában lakó férfi telefonjáról érkezett. A járőrök 13 óra 45 perckor lakásán igazoltatták a férfit, aki elmondta, hogy nemrég érkezett haza Monostorpályiból egy helyközi járatú autóbusszal, melynek utasai között több nem magyarul beszélő, szerinte rossz cselekedetre készülő embert látott, ezért szólt a rendőrségnek.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A járőrök a 70 éves helyi férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt indult vele szemben eljárás.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –