Azért vállalt kisbabát egy pár, hogy megmentsék a gyermeküket

Azért vállalt kisbabát egy pár, hogy megmentsék a gyermeküket
© Fotó: dailymail.co.uk
A levett őssejt segítségével akarta megmenteni kislányuk életét egy ausztrál házaspár.

A Melbourneben élő Abby Walkernél 2006-ban diagnosztizáltak akut limfoblasztos leukémiát miután gyakran orrvérzéstől, hátpanaszoktól és rossz hangulattól szenvedett. A kislány ekkor mindössze kétéves volt. A gyermeket intenzív kemoterápiának vetették alá, a szülők, Nicole és Jim Walker pedig elhatározták, hogy vállalnak egy második babát, akinek a köldökzsinór véréből levetetik az őssejteket, arra az esetre, ha a gyógyszeres kezelés eredménytelennek bizonyulna.


3385D2B600000578-3557302-image-m-10_1461585188876
Fotó: dailymail.co.uk


Jim elmondta, hogy talán azt gondolják róluk, hogy istent játszanak, de kiemelte, hogy egy szülő mindent igyekszik megtenni a gyermekéért. Habár Dr. Peter Downey, a kislány kezelőorvosa azt mondta, hogy a kemoterápiának köszönhetően Abbynek nyolcvan százalék esélye van arra, hogy túlélje a betegséget, a házaspár úgy döntött, nem adták fel tervüket és három gyermekük mellé vállalnak egy negyediket.

2008. május 5-én megszületett a gyermek, James. Ugyanakkor az orvosok szerint annak az esélye, hogy sikeresen fel tudják használni a kisfiú őssejtjeit, 25 százalék. – Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de ha esetleg Abby betegsége kiújulna és nem tudnák felhasználni James őssejtjeit, akkor egy ötödik gyermeket is vállalunk – szögezte le Nicole.

(DailyMail)

Címkék: ,