Azért dolgoznak, hogy újra sikeresek legyenek

Elkezdték a felkészülést
Elkezdték a felkészülést - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Megkezdte a felkészülést az idényre a DVSC-TVP, a csapatnak három szinten kell helytállnia.

Női kacagástól volt hangos a Hódos Imre sportcsarnok hétfőn délelőtt pár perccel fél tíz előtt, amikor piros pólóba öltözött hölgyek vonultak az öltözőből a pályára. Kisimult arcok, fülig érő szájak, kipihent tekintetek árulkodtak arról, hogy a DVSC-TVP játékosai számára jól telt a nyár. (Az egyébként meg nem hirdetett barnasági versenyt Siska Pálma nyerte, aki egy árnyalattal előzte meg Varsányi Nórát.) De nemcsak a lányok, hanem a szakmai stáb tagjai is – élén Tone Tiselj vezetőedzővel – széles mosolyok kíséretében vonultak a küzdőtérre.

Négyen még távol

A hivatalos program csapatfotózással indult, a képekről mindössze négyen hiányoztak a 18 fős keretből: a montenegrói válogatottak, Bobana Klikovac és Jelena Deszpotovics, valamint két ifjú tehetség, Tóvízi Petra, illetve Szabó Dóra – mindannyian igazoltan maradtak távol az első gyakorlástól. A pózolásból kivették a részüket az új szerzemények, a fehérorosz Karina Jezsikava, az orosz Anna Punko, az MTK-tól érkező Tóth Melinda és a korábbi lokista, Csáki Viktória. Fiatal tehetségek is csatlakoztak a kerethez, neveztesen Pénzes Laura és Szabó Panna. A fényképezést követően a szakmai stáb szólt a játékosokhoz.

Köstner Vilmos kiemelte, reméli, a jó kedv mellett jó erővel is bírnak a hölgyek, azaz a pihenő idejére kiszabott munkát mindenki elvégezte, ugyanis kemény felkészülés vár a csapatra; a honi bajnoki és kupaszereplés mellett a nemzetközi szintéren is bizonyítani kell. A szakmai igazgató úgy érzi, az új játékosokkal legalább olyan sikeres, vagy még jobb lehet a Loki, mint az elmúlt szezonban volt. A szakember felhívta a figyelmet a bajnokság idei lebonyolítási rendszerére, ami rájátszás nélkül zajlik majd, így nem lesz lehetőség a javításra, azaz az egész szezonban kiegyensúlyozott szereplés szükség a jó eredményhez.


tvp (1)

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik


Foci és floorball

Tone Tiselj személyes kérdésekkel bombázta a hölgyeket, külön gratulálva Marija Garbuznak és Kelemen Évának, akik kihasználva a hosszabb pihenőt, férjhez mentek. Nem maradhatott ki a sorból a Loki sportmunkatársa, Sopronyi Anett sem, aki kisbabát vár. A szakmai stáb további tagjai, Márián Blanka másod-, Grega Karpan kapus-, illetve Stefan Ciuntu erőnléti edző is köszöntötte a gárdát. Az évadnyitó beszédeket követően egy átmozgató edzés vette kezdetét, a bemelegítést Márián Blanka irányításával zajlott. S amikor mindenki elérte az „üzemi hőfokot”, kezdődött a focimeccs, majd floorball összecsapás zajlott a pályán. A rendkívül jó hangulatú mérkőzésekből nem vette ki a részét Csáki Viktória, aki erősítő gyakorlatokat végzett a román szakember felügyelete mellett. A ráhangoló gyakorlást követően hosszú és kemény hetek várnak a debreceni alakulatra, a jövő héten balmazújváros edzőtáborozás szerepel a programban.

HBN-Boros Norbert


Csakesz hazatért!

Régi-új arcot köszönhettünk a Hódosban, hiszen Csáki Viktória visszatért egykori sikeri színhelyére. – 2011 december 6-án! – vágta rá a szélső a napra pontos választ, amikor arról érdeklődtünk, mikor hagyta el a DVSC-t. – Tíz évet töltöttem Debrecenben, ahonnan a francia Metzbe igazoltam fél évre, majd Békéscsabán és Székesfehérváron játszottam két-két esztendőt. Bevallom, mindig is bíztam benne, hogy egyszer hazajöhetek, hála istennek, eljött ez az idő! Kicsit fura, de nagyon jó érzés újra itt, még szoknom kell a helyzetet. Nagyjából ismerem a csapatot, remélem, segíteni tudok abban, hogy elérjük a célkitűzéseket! – nyilatkozta a Naplónak a 30 esztendős kézilabdás.
Sporthírek


hirdetés