Az utolsó percre maradt a döntés

Nyírgyulaj KSE vs. Ferencváros
Nyírgyulaj KSE vs. Ferencváros - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Nyírgyulaj és a Nyírbátor kapta, a Csenger szerezte a végeredményeket befolyásoló gólt.

Egymást követő harmadik mérkőzését veszítette el a Nyírgyulaj KSE, amely az NB I rájátszásában a sereghajtó, már az osztályozóra hangoló Ferencvárossal játszott.

A hétfő esti mérkőzésen a házigazda nyírgyulajiak kétszer is kiegyenlítettek, harmadszorra már nem maradt rá idejük, hiszen a Fradi egy másodperccel a meccs vége előtt szerezte meg újabb, egyben győztes gólját.

– Abból a szempontból megérdemelt a Fradi győzelme, hogy sorra hagytuk ki a helyzeteket, húsz centiről és egy méterről sem találtuk el az üres kaput – kesergett a lefújás után Lovas Norbert edző, akinek csapata pénteken Debrecenben zárja a bajnokság ezen szakaszát. Annak a meccsnek a tétje a csoport harmadik helyének megszerzése lesz.

A Csenger némileg ellentétes utat járt be, hiszen a szatmáriak az utolsó percben szerzett két Katona Pál-góllal egyenlítettek (3–3) Tápiószentmártonban. Így szépen fejeződött be a bajnokság az NB II felsőházában szereplő csapat számára, amely pontszámban beérte a Berettyóúfalu II-t, de megelőzni nem tudta, így a hatodik helyen zárt.

Az NB II-es osztályozót játszó Nyírbátori SC szegedi visszavágóján sem volt hiány meccsvégi drámai jelenetekből. Az első felvonást 3–1-re megnyerő bátoriak háromgólos hátrányba kerültek, de Erdei Zoltán szépítése után érett a hosszabbítás. A szegediek ötven másodperccel a vége előtt lőtték be a másodosztályba jutást jelentő gólt, ami után még ziccerbe kerültek a vendégek, és álláspontjuk szerint csak szabálytalanul akadályozták meg őket a gólszerzésben. A faultot és a vele járó kisbüntetőt nem ítélték meg a játékvezetők – a reklamálások következtében három nyírbátori játékos is a kiállítás sorsára jutott.

Eredmények

NB I, rájátszás, A csoport, 9. forduló

Nyírgyulaj KSE–Ferencváros 2–3 (1–2)

Nyírbátor, 100 néző, v.: Viczián, Belicza.

Nyírgyulaj: Opre R. – Angyalos, Sánta J., Nagy I., Siska G. Csere: Végső (kapus), Szlivcsenko, Klusin, Nagy B., Gömze, Szkorov, Orosz D., Szabó Á., Sárga Zs. Edző: Lovas Norbert. Gól: Nagy I., Klusin, illetve Andorka K., Keresztury, Safar.

További eredmény: Dunaferr–Debreceni EAC 4–3. Szabadnapos: MVFC Berettyóújfalu.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 25 pont (7 meccs, 6 bónuszpont), 2. Dunaferr (20, 7, 4), 3. Nyírgyulaj 9 (7, 3), 4. DEAC 8 (7, 1), 5. Ferencváros 6 (8, 2).

NB II, Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Kincsem Lovaspark SE–Csenger Futsal 3–3 (2–1)

Tápiószentmárton, 150 néző, v.: Borbás, Márkus A.

Csenger: Juhász S. – Fejes J., Pankotai I., Rigó A., Balogh Á. Csere: Katona P., Osváth S., Pálfi I. Játékos-edzők: Pankotai István és Balogh Árpád. Gól: Katona P. 2, Fejes J.

További eredmények: Dunakeszi–MVFC Berettyóújfalu II 5–4, Kazincbarcikai Ördögök–Rubeola FC Csömör 4–4.

A végeredmény: 1. Csömör 26 (7 bónuszpont), 2. Kincsem LSE 24 (2), 3. Kazincbarcika 20 (4), 4. Dunakeszi 20 (5), 5. Berettyóújfalu II 10 (1), 6. Csenger 10 (3).

Regionális bajnokság, rájátszás (osztályozó az NB II-be jutásért), Keleti régió, visszavágó

FC Junior Sport–Nyírbátori SC 4–1 (2–0)

Szeged, 200 néző, v.: Hartunk, Szabó P.

Nyírbátor: Tóth K. – Ráti, Erdei Z., Balogh P., Nagy T. Csere: Kónya M., Szilágyi G., Császár T., Sitku Á. Szakmai igazgató: Baksa Csaba. Gól: Erdei Z. Kiállítva: Erdei Z., Kónya M., Sitku Á. (mindhárman 40.).

A párharc győztese: FC Junior Sport (5–4).