Az utolsó negyedben veszítették el a meccset

Akt.:
Az utolsó negyedben veszítették el a meccset
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagy rangadón volt érdekelt a DVSE, mely végül 8-7-re alulmaradt a Vasassal szemben.

Óriási csatát hozott szombaton délután a Debreceni Sportuszodában megrendezett DVSE-Vasas bajnoki találkozó. Mindkét gárda a legjobb nyolcba igyekszik, így az egymás elleni összecsapás nagy téttel bír. A férfi vízilabda OB I. A csoportjának nyolcadik fordulójában megtartott derbi negyedik játékrészéig fej-fej mellett haladtak a rivális egyletek, aztán a hajrában eldöntötték a mérkőzést a vendégek, 8-7-re nyertek Földi László tanítványai.

Kiélezett csata

Müller Máté rögtön a csata elején eredményesen fejezett be egy akciót, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak. Jesse Koopman egalizált, azonban a negyed végéhez közeledve Tóth Péter megmozdulásának hála ismét a Debrecennél volt az előny, 2-1.

A második etapban Bóbis Máté értékesített egy büntetőt. Néhány perccel később Sergi Mora Bemonte tudott megúszni, és nem is hibázott, a nagyszünetben 3-2-re ment Komlósi Péter alakulata.

A térfélcserét követően ismét Bóbis villant, ezúttal egy emberelőnyös helyzetet használt ki.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Felgyorsultak az események, előbb Szőke Szabolcs vette be Jónás György kapuját, majd jött ismét Bóbis, 4-4. A játékrész végén Lukas Durik centerezett, és talált be, de erre is volt válasza a fővárosiaknak, Marnitz Gergő révén 5-5-öt mutatott az eredményjelző, mikor jött az utolsó felvonás.

A mérkőzés során először vezetett a Vasas, miután Marnitz egy szép támadás végén megzörgette a hazaiak hálóját. Sőt, érkezett ismét Marnitz, ezzel 5-7-re módosítva az állást. Durik csökkentette a hátrányt, azonban Burián Gergely megúszott, 6-8. A hajrában Müller foglalta keretbe a derbit, de ez már nem változtatott a tényeken, ismét a pestiek jöttek ki jobban az egymás elleni összecsapásból, az őszi 11-10-es Vasas-siker után ismét egy góllal tudtak nyerni Steinmetz Ádámék, akik ezúttal 8-7-re diadalmaskodtak.

November 23-án, szerdán ismét hazai közönsége előtt bizonyíthat a cívisvárosi gárda, 19 órától a KSI gárdája érkezik majd Debrecenbe.

HBN


DEBRECEN-VASAS PLAKET 7-8 (2-1, 1-1, 2-3, 1-2)

Debreceni Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Marosvári A., Mucskai P.

DEBRECEN: Lévai M. – Durik 2, Somlai T., Müller M. 2, Süveges M., Szőke Sz. 1, Fekete G. Csere: Smitula G., Dienes I. B., Tóth P. 1, Kuncz T., Sergi Mora 1, Busilacchi. Edző: Komlósi Péter, Kis István.

VASAS: Jónás Gy. – Burián G. 1, Koopman 1, Bóbis M. 2, Babay Á., Takács B., Steinmetz Á. Csere: Bencz R., Mészáros Cs., Simon H., Hőna D., Njegovan 1, Marnitz G. 3. Edző: Földi László.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/1.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Kipontozódott: Tomasso Busilacchi, ill. Takács Bálint.