Sport

2015.08.31. 17:47

Az Újváros pontot csent Siófokról

Balmazújváros, Siófok - Kiss László nem kertelt, szerinte a játék képének megfelelő végeredmény született a hétvégén.

Balmazújváros, Siófok - Kiss László nem kertelt, szerinte a játék képének megfelelő végeredmény született a hétvégén.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő szombaton a Siófok otthonában vendégeskedett az NB II ötödik fordulójában. Feczkó Tamás csapata a 68. minutumban emberelőnybe került Farkas Norbert kiállítása miatt, de a létszámfölényt nem tudták gólra váltani az újvárosiak, akik 0–0–ás egállal távoztak a Balaton partjáról. A balmazújvárosiak ebben az idényben először zártak rúgott találat nélkül tétmeccset.

Tompák voltak

– Teljesen reális a döntetlen, nem érdemeltünk győzelmet. Ugyan volt pár lehetőségünk, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Hazafelé beszélgettünk arról, hogy mi lehetett a magyarázata a gyengébb teljesítményünknek, és valószínűleg a nagy hőség okozott problémát, hiszen a kezdőcsapatból nyolc ember is tompán játszott – nyilatkozta a Naplónak a Balmaz csapatkapitánya, Kiss László.

A narancsmezes együttes öt játéknapot követően veretlenül, kilenc pontot bezsebelve áll a pontvadászat hatodik helyén. A hajdúságiak a legutóbbi két bajnokijukon megőrizték a kapujukat a góltól, legutóbb a dunaújvárosi Jakab Dávid járt túl az eszükön a harmadik játéknapon, így több mint 250 perce bevehetetlen erőd a balmazújvárosi „ketrec”. – Amikor Feczkó Tamás megérkezett, először a hátsó alakzatot tette rendbe. Úgy vélem, folyamatosan fejlődik a védekezésünk, a bekkek jól ismerik egymást, megfelelő a kommunikáció közöttünk, és fél szavakból is megértjük egymást. Szerintem a támadójátékban kellene fejlődni, ott látok lehetőséget az előrelépésre – fogalmazott a 31. születésnapját a napokban ünneplő „cséká”.

Jól jön a pihenő

Az élvonalhoz hasonlóan, a másodosztályban is rövid pauza következik az Európa–bajnoki selejtezők miatt, vajon a lendületben lévő Újvárosnál mit gondolnak erről? – El kell fogadni a Magyar Labdarúgó Szövetség döntését. Több pihenőnk lesz, ami szerintem ráfért már a gárdára, hiszen eddig becsülettel elvégeztük a feladatunkat. Egyébként ez a szünet jelentősen nem befolyásolja a felkészülésünket, ugyanis pénteken már edzőmeccsen lépünk pályára – mondta Kiss.

Feczkó Tamás tanítványai legközelebb szeptember 12-én nyújthatják tovább a veretlenségi szériájukat, ekkor a Zalaegerszeggel csapnak össze, méghozzá a ZTE Arénában.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!