Az utasok kezdték meg útitársuk újraélesztését a Debrecenből induló kirándulóbuszon

Akt.:
Az utasok kezdték meg útitársuk újraélesztését a Debrecenből induló kirándulóbuszon
© Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Debrecen – A Görögországba tartó buszon több egészségügyi dolgozó is utazott, akik azonnal a beteg segítségére siettek.

Debrecenből indult péntek reggel az a kirándulóbusz, amelyen az egyik utas, egy 45 év körüli nő keringése összeomlott. Mivel a buszon több egészségügyi dolgozó utazott, azonnal megkezdődött a nő ellátása – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. A csapat szakszerű újraélesztést kezdett és értesítette a mentőket.

Ahogy a bejegyzésben olvasható, mentőhelikoptert és a legközelebbi kiemelt mentőegységet riasztották segítségül, akik olyan rövid idő alatt a helyszínre értek, hogy a busz felszereléséhez tartozó félautomata defibrillátort ideje sem volt elővenni a buszsofőrnek. A beteg életéért küzdő mentősök egy mellkas komprimáló gépet kértek, amivel a debreceni rohamkocsi száguldott a helyszínre. A gyors beavatkozásnak és a rendkívüli összhangban dolgozó bajtársak szaktudásának köszönhetően, a nőt végül stabil állapotban szállították kórházba.

A debreceni székhelyű utazási iroda Facebook oldaláról kiderül, a járat Görögországba, Kefalóniába tartott, amikor megtörtént a baj.

A mentőszolgálat a betegnek mielőbbi felépülést kíván! Az elsősegélynyújtóknak pedig köszönik az életmentő segítséget, Bajtársaiknak gratulálnak!