Az utakat javítanák a határ mindkét oldalán

Az utakat javítanák a határ mindkét oldalán
Az utakat javítanák a határ mindkét oldalán - © Fotó: HBN
Nyíradony – Az uniós programban várhatóan mintegy 189 millió euró jut fejlesztésre.

A közös infrastruktúra fejlesztésének alappillére az együttműködés – hangoztatták egyhangúan magyar és romániai politikusok Nyíradonyban, ahol az uniós források optimális felhasználásáról tárgyaltak a hétvégén. A szakmai fórumon Hajdú-Bihar, illetve a határon túli Bihar, Szatmár és Arad-Temes megyék önkormányzati és egyházi tisztségviselői, parlamenti képviselői, valamint az Európa-kapu Európai Területi Társulás (ETT) vezetői vettek részt.

A fórumon rámutattak: az Operatív Program még nem készült el, így egyelőre nincs döntés a pályázható prioritásokról sem. A programban mintegy 189 millió euró juthat fejlesztésre, a pontos összeg majd a tervezési szakasz végére derülhet ki – tudtuk meg dr. Kres Tímeától, az ETT igazgatójától.

Tasó László, Nyíradony polgármestere, ETT elnök hangsúlyozta, hogy a térséget összekötő, jó minőségű utakra van szükség, ezért az egyik legfontosabb célkitűzésnek ezek megvalósítását kell tekinteni. Hozzátette viszont, hogy nem szabad megfeledkezni az üzleti infrastruktúrák támogatásáról sem, ezért a térségi gazdaságfejlesztésnek, így a kis- és középvállalkozások támogatásának is a legfontosabb prioritások között a helye.

HBN