Helyi közélet

2013.10.08. 13:45

Nem játék, hanem rablás

Debrecen - Élelmiszerbolt kasszájából próbálták finanszírozni az életüket…

Debrecen - Élelmiszerbolt kasszájából próbálták finanszírozni az életüket…

A vádirat ismertetésével megkezdődött a Debreceni Törvényszéken hétfőn annak a két huszonévesnek a büntetőpere, akiket egy vámospércsi fegyveres rablással vádol a megyei főügyészség.

A vádhatóság szerint J. Tamás tavaly szeptemberben azzal hívta fel bagaméri barátját, hogy „lenne egy kis akció”. V. Norbert úgy reagált, hogy bármiben benne van, mert neki is pénzre lenne szüksége. Másnap egy presszóban átbeszélték a teendőket: az ötletgazda (aki szintén bagaméri, de akkor Nyíregyházán lakott a barátnőjénél) egy forgalmas élelmiszerboltot szemelt ki, a terv alapján V. Norbertnek a közelben kellett várakoznia és segíteni az átöltözésben. A vádlottak az ital mellől felkerekedve játékpisztolyt vásároltak egy vámospércsi vegyesboltban, majd immár „felfegyverkezve” indultak tovább az ábécéhez.

J. Tamás símaszkban lépett be az üzletbe, majd a kasszánál az alkalmazottakkal és a benti négy vevővel közölte, hogy ez rablótámadás. Bár az egyik boltos szólt, hogy a pisztoly nem igazi, ijedt kolléganője odaadta a kasszában lévő papírpénzt. A vádlott elmenekült, átöltözött, majd barátjával felpattantak a Debrecenbe tartó távolsági buszra. A fiatalok a megyeszékhelyen több kocsmába betértek, elosztották a 212 ezres zsákmányt (V. Norbert 80 ezer forintot kapott), majd egy hipermarketben vásároltak is.

A rendőrök rövid idő leforgása alatt elfogták a vádlottakat

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában