Helyi közélet

2008.10.20. 17:19

Szavazhatunk az Év Kórházára!

<p>A betegek december végéig öt szempont alapján voksolhatnak Magyarország összes állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházára és klinikájára, és közülük abszolút győztest is választanak majd az Év Kórháza 2008 versenyen.</p>

A betegek december végéig öt szempont alapján voksolhatnak Magyarország összes állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházára és klinikájára, és közülük abszolút győztest is választanak majd az Év Kórháza 2008 versenyen. Az idei, immár negyedik szavazás október 1-jén indult, és már több ezren nyilvánítottak véleményt az intézményekről a versenyt szervező hazipatika.com internetes oldalán.

A győztesek kategóriánként kapnak majd díjakat, amelyek segítik az ott dolgozók mindennapi munkáját, az abszolút győztes pedig egy évig viselheti az Év Kórháza 2008 címet. A tavalyi versenyen a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-rendelőintézet lett az összetett verseny győztese, vagyis az Év Kórháza. Az interneten csaknem 46 ezren adták le a voksukat az ország körülbelül 230 egészségügyi intézményére.

Az orvos-szakmai ellátás kategóriában a Pécsi Egyetem szülészeti-nőgyógyászati klinikája lett az első, míg az ápolás-szakszemélyzet kategóriában az intézmény szívgyógyászati klinikája nyert.

A szavazók szerint 2007-ben a Sportkórházban volt a legjobb az ellátás, míg a Mátészalkai Területi Kórházban értékelték a legszínvonalasabbnak az infrastruktúrát, valamint a környezetet és a tisztaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában