Az USA szereplése nem meglepő

Az USA szereplése nem meglepő
Bücs Zsolt a világbajnokság kezdete előtt is angol és amerikai továbbjutást várt.

Noha szoros küzdelemben, de az Egyesült Államok és Anglia is hozta azt, amit a közvélemény elvárt tőle és bejutott a dél-afrikai világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Mindkét nemzeti együttes az utolsó csoportmeccsén biztosította be a továbbjutást, az angolok Szlovéniát, míg az amerikaiak Algériát verték 1–0 arányban.

– A torna legelején remek formában futballozott Anglia, de az Egyesült Államoktól kapott potyagól kissé megtörte Gerrardékat – értékelt a DVSC-TEVApályaedzője, Bücs Zsolt. – A balszerencsés kezdést követően hatalmas nyomás nehezedett az angolok vállára, de ha némi szerencsével is, elbírták a terhet.

Többen a végső sikerre is esélyesnek tartják Angliát és amilyen döcögősen kezdtek, akár még meg is nyerhetik a tornát… Komolyra fordítva a szót: kitűnő gárdáról van szó, de véleményem szerint a kreatív labdarúgók hiánya miatt nem az ő nyakukba kerül az aranyérem – jósolta meg a szakember.

Várható remeklés

A tréner szerint az Egyesült Államok szereplése borítékolható volt. – Ha jól tudom, a női és a férfi focistákat figyelembe véve Amerikában van a legtöbb igazolt labdarúgó. Egy-egy központban 20-25 kitűnő talajú pályán kergethetik a labdát a jenkik, ezért nem meglepetés, hogy ott vannak a világ legjobb tizenhat válogatottja között. Lehet, hogy sokkal tovább nem jutnak Donovanék, de ez a szereplés azért mindenképpen várható volt tőlük.

HBN-TN