Az újvárosiak nem dőlnek be a Komlónak

Bagi István
Bagi István - © Fotó: balmazkezi.hu
Balmazújváros – Bagi István elmondta, tudják, hogy jó csapat az ellenfelük, és fel is készültek rájuk.

A Komló otthonában zárja szombaton 18 órától a férfi kézilabda NB I. alsóházi (7-14. helyért) rájátszásának első felét a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapata. Hat mérkőzés után az Újváros 16 ponttal a hetedik helyen áll, vagyis vezeti a maga küzdelemsorozatát, a baranyaiak 13 egységgel a tizedikek. Az alapszakaszban október végén 26–23-ra a Komló nyert hazai pályán a Balmaz ellen, a második egymás elleni meccsen, március közepén pedig 28–28-as döntetlent játszottak a felek.

A paly offban legutóbb 28–26-ra kikapott Füzesi Ferenc alakulata Orosházán. – Sajnos nem sikerült pontot szereznünk, pedig küzdöttünk, mindent megtettünk, de mégsem akart összeállni a játék – emlékezett vissza a múlt hétvégi derbire az Újváros fiatal, saját nevelésű kapusa, Bagi István. A hálóőr nem sokszor jut lehetőséghez Paul Teodor és Pajkó László mögött, de mivel előbbi sérüléssel bajlódott, így Bagi is beállhatott az újvárosi kapuba. Mint mondja, nincs könnyű helyzetben, hiszen társai remek játékosok, de mindig úgy készül, hogy ha esélyt kap, a maximumot nyújtsa.

A hajdú-bihariak két-két győzelmen, döntetlenen és vereségen vannak túl eddig a rájátszásában, Ratko Djurkovic tanítványai ötször kikaptak, és csak egyszer tudtak nyerni. – Csalóka, a teljesítményük, mert bár nem sok pontot szereztek eddig, mégis egy erős csapatról beszélünk. Jellemző rájuk a nyitott védekezés, próbálják megfogni a rivális lövőit, amire fel is készültünk. A héten próbáltuk átbeszélni és javítani a hibákat, melyeket az Orosházával szemben elkövettünk, reméljük, ez sikerült is, és a Komló ellen újra bizonyíthatunk – fogalmazott Bagi, aki elismerte, elég ingadozó játékot nyújt csapata, azonban azon vannak, hogy megtartsák a hetedik helyüket.
Mint megtudtuk, Paul felépült, már 99 százalékos állapotban van, és szerencsére más sérült sincs az újvárosiaknál.

HBN